Härlig söndag med 4/5 spel in i bloggen. Hoppas öppna veckan lika gott med Jönköpings Södra. Pressen ligger på Degerfors som måste vinna för att ha chans på kvalplatsen. J-Södra har närmast full trupp och såg ruggigt säkra ut senast mot Varberg. Tror dom har bra chans att snuva Degen på alla poäng.

Senaste möte
2015-06-29 Jönköpings Södra - Degerfors 0-1

2014
J-Södra - Degerfors 4-2
Degerfors - J-Södra 3-0

Superettan
1. J-Södra 21 15 4 2 41-18 23 49
7. Degerfors 21 9 6 6 30-23 7 33

Degen hemma
10 4 4 2 14-7 7 16

Formen
F, V, O, V, F

Senaste match
GAIS - Degerfors 2-1

J-Södra borta
10 6 3 1 17-10 7 21

Formen
V, V, O, V, O

Senaste match
J-Södra - Varberg 3-0

Jönköpings Södra går mot allsvenskt spel 2016 och gör det helt och hållet rättvist. Spelar en väldigt snabb och effektiv anfallsfotboll samtidigt som allt som oftast är välorganiserade. Serieledaren står på sex raka utan förlust i serien (den senaste mot just Degerfors) och sitter i ett väldigt trevligt läge inför kvällens fajt. Detta då både Sirius, men framförallt Östersunds FK (torsk mot Mjällby) missat att sätta press på Södra. Till skillnad från matchen som Degerfors vann i Jönköping är egentligen all press på hemmalaget här. Dom behöver tre pinnar för att kunna närma sig Sirius på kvalet och frågan är om de lyckas mot seriens bästa lag? Tror den här uppgiften passar J-Södra perfekt. De kommer med full trupp förutom målvaktstalangen Anton Cajtoft som är på U21-samling. Ersättaren Damir Mehic är dock ingen duvunge utan har redan spelat åtta matcher den här säsongen. J-Södra var toksäkra hemma mot Varberg (3-0) i den senaste omgången och självförtroendet på topp. Degerfors torskade borta mot GAIS, och det kan man väl göra, men då tycker jag inte att Degerfors har så mycket i toppstriden att göra i det här skedet av säsongen. Degerfors får tillbaka Emil Johansson och Fuad Hyseni, men rutinerade Patrik Anttonen saknas i mittförsvaret på grund av skada.

SPELTIPS
J-Södra vet redan hur de andra topplagen (icke)presterat i omgång 22 och kan gå ut och spela utan press. Tror det passar laget utmärkt då de är grymma i kontringsspelet när de lyckas vinna boll på mitten. Degerfors måste gå för tre poäng om de vill vara med och slåss om allsvenskt spel. I mina ögon är truppen dock lite för tunn och inte att jämföra med Östersund och Sirius. Mitt spelförslag blir Jönköpings Södra draw no bet till 1,73 hos William Hill (4/5 units). Samma bolag har rak bortaseger till 2,40 - en seger som skulle ge J-Södra hela 12 poängs marginal ner till Sirius, med åtta matcher kvar att spela.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip