J-Södra verkar sannerligen ha svårt för Degerfors. Trodde de skulle kunna stå upp bättre med tanke på att pressen främst låg på Degen. Nya tag i dag där Superligantvåan SönderjyskE reser för att möta motsvarande division 1-laget Thisted i Danska Cupen.

SUPERLIGAN
2. SönderjyskE 7 4 0 3 13 7 +6 12

Formen
V, F, V, V, F

Senaste match
SönderjyskE - Viborg 2-1

DIVISION 2 (motsvarande svenska div1) - region 2
4. Thisted 4 2 1 1 10 5 +5 7

Formen
V, V, F, V, O

Senaste match
Thisted - Jammerbugt 4-2

Såg SonderjyskE:s premiär mot Nordsjealland för ett par veckor sedan och blev imponerad. Disciplinerade bakåt och spetsigare framåt än i fjol. Det har gått ett par omgångar sedan dess och laget ligger mycket överraskande på andraplats i Superligan bakom FC Midtjylland som verkar gå mot en andra raka ligatitel. Tror inte det kommer hålla så pass högt för SonderjyskE hela året men de är helt klart bättre än i fjol då laget slutade på en tiondeplats, fyra poäng ovan nedflyttning. Laget kommer från 2-1 hemma mot Viborg i lördags där rutinerade Tommy Bechmann krämade in båda målen för hemmalaget. Coach Jakob Michelsen säger så här inför cupmatchen mot division 2-laget (motsvarande svenska div1) Thisted.
- Vi tar vår uppgift på allvar, och vill göra ett bra resultat, vi vill gå långt i cupen.
Det blir säkert någon rotation i bortalaget men en faktor som talar för favoriten är att det stundar landslagsuppehåll efter matchen, vilket betyder att SonderjyskE:s tränare inte behöver oroa sig för slitna spelare till nästa ligamatch om två veckor. Thisted ligger fyra i sin serie som är uppdelad på åtta lag i tre regioner. Sett en del höjdpunkter på deras hemsida och verkar finnas en del duktiga offensiva spelare, samtidigt som defensiven hade en del övrigt att önska i senaste matchen mot Jammerbugt (4-2). Om SonderjyskE går in för uppgiften bör de helt klart vara det bättre laget.

SPELTIPS
Superligantvåan mot ett hyggligt lag från den tredje nivån i landet. Ska vara bortaseger så länge de inte underskattar Thisted grovt. Men av det jag sett av SonderjyskE verkar det vara ett hårt arbetande lag med spets framåt. Lirar rak bortaseger till 1,62 hos Unibet (3/5 units). Även -1 asian till 2,00 hos bet365 är klart intressant!

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip