Speltips: 6 Enrico Di Quattro

Sport: Trav
Spelstopp: 2015-09-06 16:30
Land: Jägersro
Liga: Svenskt Travderby
Odds: 7.50
Tips: Plats
Svenskt travderby, ett av de största travlopp som finns i Sverige och enligt många det mest prestigefyllda loppet att vinna, körs som lopp 10 på Jägersro i Malmö på söndag. Det här är ett lopp för de bästa fyraåriga hästarna med ett förstapris på 2 miljoner kr. Fyra av hästarna är dessutom anmälda till något som heter Premiechansningen vilket innebär dubbla prispengar och 4 miljoner kr i förstapris.

Årets derby känns väldigt öppet och flera av förhandsfavoriterna slogs ut redan i kvalen. Det ska i ärlighetens namn även sägas att det här inte är den bästa årgången som funnits och jag tycker det finns värde i att leta skräll. Det skrällde exempelvis mycket i kvalloppen. Endast två av de tolv hästarna har tjänat över 1 miljon kr så det här är som sagt inte det tuffaste derbyt. Många kommer tro på vinstchans och det kanske bäddar för ett tufft lopp med offensiva styrningar?

Jag har fastnat för 6 Enrico Di Quattro trots att han är den häst som tjänat minst pengar i loppet. Det här är en häst som kommer från Tyskland och som nu gjort sex starter i Sverige. Det var särskilt i den andra starten på svensk mark som många lade märke till honom. Motståndet var enkelt men han spurtade på ett sådant sätt som man sällan ser överhuvudtaget. Det var en fantastisk avslutning till segern och han imponerade oerhört. Efter det spelades han till favorit i V75 trots sämsta utgångsläget. Han svek dock då och galopperade även i loppet efter.

Nu verkar man dock ha fått ordning på Enrico igen då han var fin näst senast mot enkelt motstånd och även i mitt tycke imponerade som tvåa i kvalet bakom derbyfavoriten Carabinieri. Enrico tog då enkelt ledningen och visade hur startsnabb han är. Han fick sedan ganska tuff press av Gross Weight. 13.1 första 1000 och 13.5 första 2000 metrarna. Han höll sedan starkt och såg fin ut även om han inte kunde svara Carabinieri som fick en perfekt lucka i sista sväng. Det är värt att notera att flera hästar vek sig från ledningen under kvalen och att ingen kvalvinnare vann från ledningen så jag tycker Enrico gjorde ett riktigt bra lopp. Det ska även sägas att Enrico hade lite tur i kvalet då den stora förhandsfavoriten att vinna hela derbyt galopperade bort sig i en tight situation. Det är dock överspelat nu.

Då Enrico är startsnabb och några av konkurrenterna inte kan öppna från start, särskilt inte Carabinieri som har andraspåret, så tror jag att han kan komma till bra från start trots ett lite halvdant spår 6. Får han sedan ett motsatt lopp jämfört mot kvalet och i stället får gå i ryggar och spara speeden så tror jag han blir livsfarlig om det stämmer. Han visade senast att han duger mot det här motståndet och han visade i andra Sverigestarten att han har en extrem spurt. Jag tycker att Enrico Di Quattro är grovt underskattad i förhandstipsen och det känns som en häst som skulle gynnas av ett rygglopp vilket jag tror han får nu.

Enrico tränas dessutom av duktige Petri Puro som tagit fram en rad topphästar och dessutom vann derbyt så sent som 2012 med Pato.

Spetsstriden:
Inledningsvis tror jag att 1 Serious Try, 6 Enrico Di Quattro eller 7 Al Dente tar ledningen om dessa hästar laddas. Jag tror dock ingen av dessa hästar körs i ledningen den här gången. 1 och 6 är väldigt spurtstarka och 7 har förlorat de två senaste gångerna han körts i spets över lång distans. Det blir därför mer intressant att spekulera i vilken häst som kan tänkas få ta över ledningen efter en bit. Här tror jag bara det finns tre kandidater i 3 Västerbo Eclair, 4 From Dust To Dawn och 5 Conlight Ås. Av dessa tror jag Conlight Ås är snabbast ut, han tog bland annat en längd på From Dust To Dawn då de möttes tidigare i år. Jag kan ha fel men jag är inte heller säker på att man vill köra i spets med Conlight Ås då han går bra i ryggar. Det återstår då två kandidater. 3 Västerbo Eclair tror jag är mer startsnabb än många tror om Joakim Lövgren skulle ladda. Han kanske inte chansar men man vet inte med dessa förutsättningar. Troligtvis behöver han bara hålla ut From Dust To Dawn för att nå spets och med de förutsättningarna i ett derby vet man som sagt inte. Jag tror att 3 eller 4 sitter i spets efter 500 meter. Med kniven på strupen 4 From Dust To Dawn. Vill dock Erik Adielsson köra i spets med 5 Conlight Ås så tror jag att det blir så. Hängslen och livrem :)

Lite kort om de övriga och mest betrodde hästarna…

2 Carabinieri: Är favorit och en fin häst. Han har dock förlorat flera gånger mot liknande motstånd och känns inte på något sätt given. Han är dessutom väldigt långsam från start. Spurtade vasst i kvalet men då fick han även en perfekt lucka i sista sväng. Bara en av flera för mig.

3 Västerbo Eclair: Högkapabel häst som nu är på g igen efter problem. Han har matchas försiktigt i år med derbyt som mål och är säkert ännu bättre nu än i kvalet. Segerfarlig.

4 From Dust To Dawn: Slog Carabinieri näst senast och knäckte Al Dente i kvalet senast. Kanske den som kan köra sig till spets efter en bit. Förvånansvärt lite spelad på förtidsspelet.

5 Conlight Ås: Har tänt till barfota runt om efter en lite trög sommar. Hade lite tur i kvalet med omstart och bra position. Tänkbar.

7 Al Dente: Grym häst som dock inte verkar trivas på lång distans. Blir säkert ganska mycket spelad men jag har svårt att tro på honom på derbydistansen.

9 Flex Lane: Vass spurtare som startar med segerchans. Det kan visserligen vara bra med rygg på favoriten men då Carabinieri inte kan öppna så kommer han hamna långt bak i fältet.

12 Orion Tilly: Kördes passivt i kvalet men spurtade mycket vasst. Mångas outsider. Sämsta läget men kan bli farlig om det stämmer.

Även 1 Serious Try och 11 Emmet Brown kommer ha sina förespråkare. Som sagt ett mycket öppet derby. Jag har dock hittat mitt värdespel.

Ranking topp 5:
6,3,2,4,12

Spel: 6 Enrico Di Quattro plats (topp 3) i svenskt travderby - odds 7.50 Unibet

Jag väljer att reka plats men för er som är modiga ger Enrico 30 ggr pengarna att vinna loppet. Derbyt körs som lopp 10 på Jägersro söndag 6 september. Distansen är 2640 m (lång distans för er som inte är så insatta i trav).
  6 Enrico Di Quattro
Spela på Speltips 6 Enrico Di Quattro
mr_england - 4 September 2015 - 11:04
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
mr_england - 2015-09-05 09:54

Ekenbladen: Kan bli så. Laddar de hårt med 6 och 7 kanske det blir tredje inner med eller sämre. Men det du skriver är ett tänkbart scenario. Som sagt ett öppet lopp på många sätt.

Själv hoppas jag man väljer ett rygglopp med Enrico Di Quattro, att det stämmer, och att han är lika bra som i andra Sverigestarten och levererar samma spurt. Då jävlar :)

Ekenbladen - 2015-09-05 09:49

För henke ska kunna vinna spets striden då största hoten startar längst ut på vingen, sedan släpper han till vem han vill ha före sig* tror jag

Ekenbladen - 2015-09-05 09:47

Grym rek! :)
Själv kommer jag lira plats på Serious try då jag tror den får ett perfekt lopp med rygg ledare runt om, för henke


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
04:30  Vegas - St Louis
Ishockey - NHL - 2 money line
1.74
14:30  Everton - Arsenal
Fotboll - Premier League - 2
2.04
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65
15:40  Nacka - Visby/Roma
Ishockey - Hockeyettan Östra - 2
1.76
16:15  Celta Vigo - Atletico Madrid
Fotboll - La Liga - 2
2.05
18:30  Riessersee - Heilbronner
Ishockey - DEL 2 - 1 hcp -1,5
1.72
20:45  Lazio - Cagliari
Fotboll - Serie A - 1, asian hcp -1,5
1.80
18:00  Sousa - Del Potro
Tennis - ATP Basel - Sousa
4.90

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming