Speltips Anthony Johnson vs Jimi Manuwa

Sport: Boxning
Spelstopp: 2015-09-06 05:00
Land: USA
Liga: UFC
Odds: 5.5
Tips:
Många duktiga rekare när det gäller fotboll, tennis, hockey mm. Men inte så många som lägger upp rek för MMA och speciellt då UFC, så jag tänkte göra ett försök.

Helgens event UFC 191 i Las Vegas bjuder på fina fighter både i högre och lägre viktklasserna och med både herrar och damer. Den jag tittat på är den mellan svenskbekantingarna Anthony "Rumble" Johnson (rankad 1a efter titelhållaren) vs Jimi "The Poster Boy" Manuwa (rankad nr 7) i 93 kilosklassen. Rumble som vann över Alexander "The Mauler" Gustafsson i början av året i Sverige via tko och Manuwa som förlorat mot Gustafsson via tko och efter det började träna med honom i Stockholm.

Manuwa vann sin senaste fight via beslut mot nr 12-rankade Blachowicz i april. Han har ett record på 15 vinster varav 13 via ko/tko och 1 förlust och han kommer in med gott självförtroende. Något som jag tror är viktigare i denna sport än i många andra. Rumble däremot blev helt överkörd av titelhållaren "DC" och visade många svagheter som Manuwa kan utnyttja och blev submittad i tredje ronden. Han står med ett record på 19 vinster varav 13 via ko/tko och 5 förluster. Utklassningen av DC har definitivt sänkt hans självförtroende. Innan det hade han en winning streak på nio matcher. Han har även haft en del personliga problem där utredning startades mot honom av UFC efter ett bråk med en kvinna på gymmet. Kanske har han för mycket negativt i bagaget just nu?

Jag lägger in ett bet i mindre storlek på en överraskning med Manuwa som vinnare till 5,5 gånger insatsen. Båda har grymma ko-förmågor och ett slag kan förändra allt och det kommer definitivt bli en stående fight. Manuwa står framför sin tuffaste fight i karriären men jag tror att det är perfekt tillfälle för en skräll. Oddsen på Rumble som vinnare ligger på 1,15 och jag tycker att båda oddsen ligger helt fel.

Ni som är osäkra kan vänta tills efter weigh-in för att se hur de ser ut där. De båda har mycket vikt att gå ner innan matchen och en dålig viktnedgång kan förändra mycket.

Lycka till!

EDITERAD 2015-09-04 19.15:20

EDITERAD 2015-09-04 19.17:41

EDITERAD 2015-09-04 19.21:53

EDITERAD 2015-09-05 14.37:03
Spela på Anthony Johnson vs Jimi Manuwa hos Unibet
Spela nu
Chrivas - 5 September 2015 - 14:37
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Chrivas - 2015-09-06 05:26

Då är det bara att erkänna sin miss och hoppas att ingen följde den reken.

Chrivas - 2015-09-05 20:15

Jag tror att det blir tufft för Manuwa men jag tycker oddsen är tillräckligt generösa för att köra ett skrällbet. Men matchen lär sluta snabbt och det tror jag också att Mir vs Arlovski kommer göra. Men jag tycker Duffee såg riktigt kass ut i Mirs senaste vinst. Han förtjänade att bli avslutad där för han svingade som en amatör. Jag tycker istället Mir såg otränad ut och såg ut som att han omvandlat lite muskler till fett. Kanske beror på trt-förbudet. Jag tror på Arlovski för jag tycker han ser stabil ut och om inte Mir har flyt så tar han det.

En annan fight som jag kommer köra på är Rivera vs Lineker. Rivera såg riktigt bra ut mot Faber och även om Lineker varit bra så har han tvingats upp en viktklass för att ha missat vikt flera gånger. Rivera ger mer än två gånger pengarna och det tycker jag är värt det.

Freeway - 2015-09-05 18:55

vi kan ju ta diskussionen här om galan då kanske?

Tror mir mot arlovski kommer sluta snabbt , tror nej jag vet att det kommer gå tidigt, att spela mir är inte dumt då han imponerat dom senaste matcherna men arlovski är för farlig, spelar hårt på u 1.5 ronder till 1.62, tror det komer vara hells bells swinging från andra minuten, båda kommer vilja gå ut med en spektakulär vinst då det antagligen blir näste man på titel chans , skrev fel på mitt tips i johnson inte rond 1 utan U 1.5 ronder till 1.52 mycket värde i spelet då oddset på johnson är så pass dåligt, riktigt bra gala nu btw , har ni fight pass går det att se dom tidiga nu ,

Freeway - 2015-09-05 18:49

chivas vi e ett par stycken men ingen mening o reka till 1.13 ;)

oddset är bra men johnson kommer förstöra manuwa han har för mycket tryck i nävarna och hans kickboxning är enastående, jag tror som sakt att det kommer handla om dc alex och jj dom näst komande åren i toppen, ser mycket mer värde i attt rumble vinner på Tko KO DQ till 1.40 eller vinna i första rond till 1.75, manuwa är inte dålig men johnson har en bra haka och en jävla slägga. sitter tungt i båten mot dig så kan inte önska dig lycka till ;)

Chrivas - 2015-09-05 14:43

@redgrind att han har en extremt fin brottning stämmer inte riktigt. Han har bra brottning men riktigt bra takedowndefence men det spelar mindre i denna matchen då det säkert kommer bli stående. En ytterligare utredning har startats mot Rumble för hur han behandlat djur. Att åka på sin första förlust på så länge och på det viset och dessutom ha en del personliga problem tror jag kan bli för mycket för honom mentalt. Mir tror jag heller inte är ett bra bet, tror betydligt mer på Arlovski. Men vi får se:) vi hörs imorgon:)

Redgrind - 2015-09-05 11:28

Håller inte med om att det är ett bra rek. Johnson har varit med i gamet länge och ett en förlust över den som är näst bäst i världen ( i min åsikt) är inte fy skam. Johnson kommer förmodligen mixa upp sin extremt fina brottning med sin överlägsna boxning och knocka Manuwa inom 15 minuter. Dagens bäst mma-tips är istället Frank mir till 2.20.

Rahmen - 2015-09-04 19:51

205 pounds är viktklassen, blir alltså precis under 93 kilo. Annars en bra rek även om jag personligen tror på Rumble :)

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: