Länge sen jag la ut en rek men här kommer en bra sådan tycker jag. Ryssland att ha minst 54% boll mot Sverige. Detta ser jag som mycket, mycket troligt. Förväntad matchbild är att Ryssland tillåts rulla boll ostört i egen backlinje då Z inte jagar ihjäl sig denna kvällen heller. Ryssland trivs vidare med att hålla boll inom laget med mycket kortpassningsspel. Ryssarna måste gå för seger mer än Sverige vilket gör det sannolikt att Ryssland försöker återerövra bollen högre upp i banan och stressa svenska backar till tidiga, långa uppspel.

I mötet i Sverige lagen emellan samlade Ryssland ihop 57% boll, detta trots ett mål i 10e minuten på bortaplan vilket såklart gör att man kan överlåta en större del bollinnehav till motståndarna. Toivonen kvitterade till 1-1 i 54e. 1-1 slutade matchen. I förra omgången mötte Ryssland Österrike hemma och då fick ryssarna 56% boll. Österrike är i mina ögon snäppet bättre än Sverige och är mer bollförande än Sverige.

Ser inga anledningar till att Ryssland skulle få mindre än 54% boll här. Tippar det landar på 58-60% och då är vi i hamn rätt så tryggt. Av naturliga skäl är det svårt att skrälla i grenen bollinnehav så jag går in tungt 4/5 units. Lycka till vid rygg 😃

EDITERAD 2015-09-05 11.04:59

This is the stats tab
This is the post tip