Italien har inte direkt rosat marknaden den senaste tiden. Tre raka kryss i kvalet (Kroatien, Bulgarien, Kroatien) följt av en "stadig" 1-0-seger hemma mot Malta. Men traditionens makt är stor och jag tror att det kommer en seger när det som mest behövs hemma mot avsågade Bulgarien.

Förra mötet
2015-03-28 Bulgarien - Italien 2-2

GRUPP H
1. Croatia 7 4 3 0 16 3 +13 15
2. Italy 7 4 3 0 10 5 +5 15
3. Norway 7 4 1 2 8 8 +0 13
4. Bulgaria 7 2 2 3 7 8 -1 8

Där har ni grupptoppen med tre omgångar kvar att spela. Norge och Kroatien möts vilket betyder att Italien skulle mer eller mindre skulle kunna "säkra" EM-avancemanget i Palermo så länge Norge inte vinner hemma mot Kroatien. För Bulgariens del krävs idel segrar samtidigt som Norge går lottlösa. Nja, förlusten hemma mot Norge i torsdags var nog luften ur för bulgarerna som haft det tungt i kvalspelet många år nu. Italien var sannerligen inte bra mot Malta och innan dess hade Antonio Contes Gli Azzurri tre raka kryss. Känns inte som Conte har hittat det optimala spelsystemet och inget ont om Graziano Pellé, men att en 30-årig anfallare i Southampton ska stå för målen i det italienska landslaget, det känns sådär. Stora frågetecken vilket uppställning - 4-3-3 eller 3-5-2? - Conte väljer i kväll men en tänkbar lösning är följande, enligt Football Italia.

Italy (probable): Buffon; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Darmian; Parolo, Pirlo, Verratti; Candreva, Pellè, Insigne

Bulgaria (probable): Mihaylov; Bandalovski, Aleksandrov, Bodurov, Minev; Dyakov, Chochev; Manolev, Popov, Nedelev; Rangelov

Ett bulgariskt lag som i princip inte har något att spela för, och som haft problem med målskyttet (7 mål på 7 matcher) genom hela kvalet, bör Italien definitivt kunna besegra inför hemmapubliken på Sicilien. En seger som förmodligen betyder att avancemanget är i hamn då jag inte tror att Norge slår Kroatien hemma.

SPELTIPS
Viktig match för Italien som behöver överbevisa tvivlarna och ta en stabil trepoängare. Spelar Italien att vinna och hålla nollan till 1,95 hos bet365 (3/5 units). Ett annat förslag är Italien -1,25 till 1,97 hos Unibet . Utesluter själv inte att Italien vinner med 1-0 och plockar själv det förstnämnda spelet.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip