Upp och ner i går men skönt att Italien vinna och hålla nollan gav en fin sista känsla inför den här veckans spelande. En hel del landskamper i dag men väljer att kliva ner i svenska Division 2 Norra Svealand i stället. Storsatsande, tunga Sandviken har chans att kliva upp på delad andraplats i tabellen och ett poängtapp här vore förödande. Ska inte behöva göra det då de möter Syrianska Kerburan som har en del skadeproblem och inget att spela för.

Vårens möte
2015-05-25 Syrianska - Sandviken 0-2

DIVISION 2 NORRA SVEALAND
5. Sandvikens IF 20 11 4 5 37-24 13 37
7. Syrianska IF Kerburan 20 9 3 8 28-32 -4 30

SIF hemma
10 7 2 1 23-8 15 23

Formen
V, V, F, O, F

Senaste match
Skiljebo - Sandviken 0-2

Syrianska/Kerburan borta
9 4 2 3 9-13 -4 14

Formen
F, F, V, O, V

Senaste match
Syrianska Kerburan - Norrtälje 2-3

Stålstaden Sandviken har ett storsatsande fotbollslag i division 2. Budget är förmodligen seriens största och finns flera klasspelare på pappret. John Junior, Antonhy Allison och flera gamla Gefle IF-spelare som Jonathan Hellström och Olof Mård. Ja, det finns fler man kan nämna som hade platsat i de flesta andra lag. Problemet är att SIF inte riktigt fått ihop det hela som en fungerande enhet. Mycket nytt inför året, i somras lånades även Jonathan Lundbäck in från Sirius, och det är väl inte riktigt godkänt att redan ha släppt iväg Enskede i toppen. Men ännu är det inte slut och det här är verkligen en måstematch för SIF. Vinner dom i dag så skiljer det fyra poäng till Enskede med fem omgångar kvar att spela. SIF verkar ha förstått allvaret och kommer från två raka segrar. 2-1 hemma mot en annan duktig utmanare, Arameiska/Syrianska, samt 2-0 borta mot Skiljebo som ser ut att ha gett upp drömmen om division 1. Kvällens motståndare Syrianska/Kerburan är i mitten av tabellen och har verken chans på uppflyttning eller riskerar att åka ur. De har tio poäng ner till kval och många lag däremellan. Laget har dessutom åkt på två raka torsk. Den senaste var tung hemma mot Norrtälje, där det saknades flera spelare på grund av skador och avstängningar, och man tappade 2-0 till 2-3. I kväll får de tillbaka lårskadade kaptenen Robin Blommé och avstängde Dennis Olsson, men har fortfarande ett gäng på skadelistan, inget att spela för och två raka torsk bakom sig. Måste dessutom sätta sig i bussen från Västerås en veckodag. Möter seriens kanske mest fysiskt starka topplag som har bra statistik på sin hemmaplan och MÅSTE vinna.

SPELTIPS
Klass, motivation och form talar för hemmalaget Sandviken här. Syrianska blandar och ger men med två raka förluster - där man släppt in sex mål - känns det inte som det bästa läget att möta ett hungrigt Sandviken på bortaplan. Spelar SIF -1,5 till 2,17 (2/5 units) hos Svenska Spel och kommer gå ännu tyngre på -1 asian (pengarna tillbaka vid uddamålsseger) när den marknaden (förmodligen) släpps under eftermiddagen hos bet365 .

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip