Under 3 mål asian mellan Makedonien och Spanien känns som ett sunt spel i EM-kvalet. Spelet innebär pengarna tillbaka på 3 mål, vinst på 2 eller färre.


Tabell:

1 Spanien 7 6 0 1 17-3 18
2 Slovakien 7 6 0 1 13-5 18
3 Ukraina 7 5 0 2 12-3 15
4 Vitryssland 7 1 1 5 5-14 4
5 Luxemburg 7 1 1 5 4-17 4
6 Makedonien 7 1 0 6 6-15 3

Vid seger här tar Spanien ett stort kliv mot EM nästa sommar. Har Luxemburg hemma i kommande runda medan Slovakien möter Ukraina på tisdagskvällen.

Nu är det dock så att ligorna kickar igång till helgen och nästa vecka väntar Champions League. Hur sugna är Spanienspelarna på att bjuda på en rejäl show i en riktigt oglamourös bortamatch i Makedonien? Jag räknar med att man åker dit och gör jobbet med en ambition att bränna så lite energi som möjligt.

Makedonien kommer naturligtvis backa hem och försöka göra det så svårt som möjligt för spanjorerna. Framåt är man rätt kalla och att man blir mållösa här känns troligt.

Spanien har hållit nollan i fem raka EM-kvalmatcher. Ser framför mig en matchbild där Spanien har 70% boll, nöter och nöter, spelar runt bollen. Makedonien lär backa hem och satsa på att dra ner på tempot vid varje avblåsning. Spanien lär få utdelning förr eller senare, frågan är hur sugna de kommer vara på att fortsätta ösa på för att göa fler mål. Känslan är att man snarare kommer rulla runt bollen ännu mer och spela av tiden.

Makedonien släpper ytterst sällan in många mål hemma. Senaste gången man släppte in fler än två mål var 2009.

0-1/2?

Macedonia possible starting lineup:
Pachovski; Ristevski, Shikov, Alioski, Zhuta; Gilgorov, Petrovic; Ibraimi, Muarem, Trajkovski; Ivanovski

Spain possible starting lineup:
Casillas; Juanfran, Pique, Ramos, Alba; Iniesta, Busquets, Koke; Silva, Costa, Pedro

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip