Speltips

Speltips AIK v Oskarshamn

Sport: Ishockey Spelstopp: 2015-09-11 19:00 Spela här

Speltips AIK v Oskarshamn
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 1,74 Speltips: Under 5 mål
2015-09-11 19:00 AIK v Oskarshamn Under 5 mål 1,74 holms

Vi lär förstås få se ett bra mycket bättre AIK den här säsongen jämfört med den förra.
Dels misslyckas Roger Melin väldigt sällan med vad han tar sig för och sedan, naturligtvis, så finns inte den där kapprustningen vi fick se här senast bland lagen. En kapprustning AIK inte hade polletter att vara med på.
Men med det sagt.
Man hade problem med målskyttet i fjol. Och under försäsongens fem träningsmatcher så har man faktiskt inte en enda gång mäktat med mer än två mål i en och samma match. Och det mot motstånd som inte skrämmer särskilt nämnvärt.

AIK - Almtuna 1:2 (E.S)
Karlskoga - AIK 4:2
AIK - Vita Hästen 2:1
Timrå - AIK 3:2
Sundsvall - AIK 0:2

Det är som synes inte crème de la crème. Ändock svårt med målskyttet.
Dock inget att oroa sig över tid över, med forwards som Robin Kovacs, Oscar Steen, Daniel Olsson Trkuja, Christian Sandberg mfl så kommer det att lossna ju längre serien lider och Melins spelidé har satt sig.
Men just nu. Trögt. Så som för många andra lag.
Men nervös som AIK:are, det vore jag inte.

Nu gästas man i premiären av ett Oskarshamn som även dem kommer att göra en bättre säsong jämfört med fjolårets. Trots att den offensivt briljante Greg Squires lämnar ett enormt tomrum efter sig efter flytten till Örebro.
Men serien är sämre och Oskarshamn, som inte heller dom var med i racet i fjol, står därför starkare.
Men främst då kanske defensivt då man behållt det viktigaste och fyllt på vettigt med Cameron Burt och Frölundas John Nyberg. Som jag såg i några matcher i SHL i fjol och känns som något väldigt bra för framtiden. Född 96, och gjorde väl även matcher med IKO redan förra säsongen, om jag inte minns helt fel. Så miljön är inte helt ny för grabben.

Och så framförallt. Två herrar som på egen hand kan se till att det här blir en målsnål tillställning.
I AIK:s mål vaktar en Robin Rahm som sägs gå en väldigt fin säsongen till mötes.
På andra sidan, mycket egendomligt nog, ett stycke Dan Bakala. Senast i Mora där han var fenomenal långa stunder. Jag var själv helt säker på att han skulle få ett SHL-kontrakt nu. Men hamnade alltså i Småland. Och Oskarshamn. Av alla ställen.

De fyra mötena i fjol var tre riktigt tighta historier varav två slutade 1-1, ett 3-2 till AIK. Medan den första matchen på säsongen gick till IKO:s favör. 6-1. En tid då AIK inte mådde speciellt bra, om man nu någonsin gjorde det. Men det var då den fjärde förlusten på fyra spelade matcher. Så jag lägger ingen större vikt vid det raset.

Under 5 mål. Vilket betyder insatsen tillbaka om vi landar på exakt fem mål.
Ett AIK som inte hittat linjerna i anfallsspelet än. Mot ett IKO som känns stabilt bakåt. Och två målvakter i varsin kasse som kan stå på huvudet när de har bra dagar.
Den tar vi till 1,74, skrek polisen ...

holms - 10 September, 2015, 12:09

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Gendah - 2015-09-11 14:37:35

Ryggas! Går att få till 1.92 @ Bettan.