Kramfors-Alliansen kom inte till i första halvlek, men i andra var det inget snack. 2-0 hemma mot Kubikenborg och drömmen om division 2 lever vidare med tre omgångar kvar. Just den serien ska jag prata mer om här. Medelpadsderby i Norrlandstvåan mellan Ånge och Selånger. Tycker bortalaget har BETYDLIGT större chanser än oddsen påvisar.

Tidigare möten

2015
Selånger - Ånge 5-0 (DM)
Selånger - Ånge 1-1

2014
Selånger - Ånge 2-0
Ånge - Selånger 2-1

DIVISION 2 NORRLAND
3. Ånge 21 13 2 6 48-37 11 41
6. Selånger 21 10 4 7 40-29 11 34

Ånge hemma
10 7 1 2 31-16 15 22

Formen
V, F, O, V, F

Senaste match
Valbo - Ånge 1-2

Selånger borta
10 5 2 3 22-14 8 17

Formen
V, V, O, O, V

Senaste match
Selånger - IFK Östersund 1-0

Storsatsande Ånge har nog bränt broarna med fem omgångar kvar. Sex poäng från andraplatsen och hela åtta pinnar bakom Umeålaget Team TG som leder. Bara seriesegraren går upp till division 1, tvåan får inte ens kvala. Kort om Ånge kan man säga att småstaden inte skulle ha ett lag på den här nivån utan "dansken". En inflyttad järnhandlare med börsen full av stålar och ett gott hjärta för samhällets fotbollslag. Han har gått in med över en miljon kronor i den här föreningen och då är det inte konstigt att de har ett bra lag. Många importer, främst från Storbritannien, men väldigt mycket kortsiktigt tänk. Någon gång kanske de träffar rätt, men i år känns loppet kört. Blandar och ger alldeles för mycket. Vann sist mot Valbo men matchen innan dess åkte man till Skellefteå och torskade med 8-0 (!!). Inte division 1-mässigt direkt. Till dagens derby har coach Benny "Guldfot" Mattsson (tidigare striker i Gefle IF) något avbräck att hantera. Selånger då?

Sundsvallsklubben, som var i division 1 för ett par år sen, har det kämpigt. Inte speciellt mycket i tabellen - enligt många bör de vara topp-3 rent truppmässigt, men ekonomiska bekymmer i föreningen har ställt till det även på planen. Spelare har lämnat och när nyckelspelare varit out på grund av skador har resultaten sviktat. Tränaren Jonas Vestring har i vissa matcher inte ens haft fem man på bänken utan har fått skriva upp sig själv och sportchefen. Nu är det andra bullar. Till dagens match knyter man näven och får tillbaka mittfältarna Per Nyman och Haris Camo. Stort plus för detta är starka kort i den här serien där Selånger har flera spelare som skulle platsa i de flesta andra lag. Framåt har Daniel Andersson smattrat in en hel del bollar och Selånger är dessutom obesegrat fem senaste. Vad som gör det här spelet extra intressant är den inbördes statistiken. Selånger har avgått med minst en poäng i 4/5 möten (träningsmatch inräknad) mot Ånge de två senaste åren. Lagen möttes för ett par veckor sen i DM. Då vann Selånger med förkrossande 5-0 (!!).

SPELTIPS
Ånges storsatsning mot Selångers ekonomiska kris. Faktum är att Sundsvallslaget har en mer homogen trupp, Ånge omsätter många spelare på en säsong, och i det här derbyt vet jag att SFK-spelarna kommer taggade. De har inget mer att spela för utan allt fokus ligger på att vinna derbyt. Att visa Ånge att pengar inte räcker till för att vara bäst i distriktet. Raka tvåan ligger på sanslösa 3,90 hos Nordicbet . Men går själv in tyngre på X2 till 2,00 hos Bwin (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-09-12 08.06:41

EDITERAD 2015-09-12 08.18:32

This is the stats tab
This is the post tip