Speltips

Speltips Gefle-DIF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-09-14 19:00 Spela här

Speltips Gefle-DIF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.05 Speltips: 1x
2015-09-14 19:00 Gefle-DIF 1x 2.05 Polsater

Gefle +0,5, samma spel som 1x, känns bra när de tar emot DIF på måndagskvällen. Spelet innebär alltså att Gefle måste ta poäng.

Tabell:

6. Djurgården 22 11 7 4 36:23 40

10. Gefle 22 7 5 10 24:35 26


Hemma:
9. Gefle 10 4 3 3 13:9 15

Borta:
4. Djurgården 11 5 3 3 13:11 18


Truppläge:

Bra skadeläge i båda lagen. Mushekwi spelar som bekant inte och Haris Radetinac är fortsatt skadad för DIF. Walker tillbaka i truppen, men han har inte gjort en full träningsvecka, så det är inte garanterat att han startar. Trupp:

Kenneth Höie, Hampus Nilsson

Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Omar Colley, Tim Björkström, Elliot Käck, Fredrik Stenman

Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Seon-Min Moon, Kerim Mrabti, Kevin Walker

Sebastian Andersson, Amadou Jawo, Sam Johnson, Tino Kadewere


Gefle är i stort sett befriade från skador:

Emil Hedvall, Zoran Akovic, David Fällman, Martin Rauschenberg, Ilir Berisha, Jacob Ericsson, Jens Portin, Jesper Florén, Jonas Lantto, Kwame Bonsu, Johan Bertilsson, Robin Nilsson, Anders Bååth, Christoffer Aspgren, Emil Bellander, Johan Oremo, Dioh Williams, Jacob Hjelte.

Gefle hade en tråkig rad innan uppehållet: fyra raka förluster och bara en poäng på fem matcher. Men det ska sägas att man hade ett väldigt tufft spelschema:
Elfsborg hemma (där man tappade till 2-3 i 97:e minuten!)
Malmö borta (torsk 2-0 men Gefle stod upp bra).
AIK hemma (torsk 2-1, där Gnagets segermål kom på tilläggstid)
IFK Göteborg borta (torsk 3-0, där räckte Gefle inte till).

Tufft spelschema och en del oflax. Ny tuff match nu såklart, men jag tycker Gefle känns som ett stabilt lag som är bra nog för att ha goda poängchanser här. Oremo/Williams är rätt vassa framåt och bakåt finns en stabilitet grundad i bra organisation. Hemma förlorar man normalt sett inte många matcher över en säsong. Så här långt är det tre stycken: Malmö, Elfsborg och AIK. Då har två av dessa förluster kommit efter mål på tilläggstid medan Malmös segermål kom i 81:a minuten. Så att Gefle är svårslagna hemma kan vi nog slå fast.

Djurgården har alltså inte Mushekwi och Radetinac i elvan längre. Detta är knappast färska nyheter, men jag tycker ändå att laget känns betydligt mer ofarligt utan dessa båda i laget. Innan uppehållet blev det tydligt att laget tappat det fantastiska momentum man hade under våren/sommaren då man vann i stort sett allt. Just därför kom uppehållet förmodligen lägligt för DIF, som fått samla sina styrkor lite. Den lite sämre poängutdelningen före landslagsuppehållet innebar förmodligen att guldet är borta, men man har fortfarande häng på Europaplatserna, så det är bara seger som gäller här.

Köper att DIF är favoriter här, man är trots allt ett topplag. Men jag tycker Gefles poängchanser är större än 50% hemma på Gavlevallen och tycker därför odds över 2.0 är spelbart. Även om Gefle kan vara relativt avslappnade vad gäller nedflyttningsstriden så behöver de nog samla på sig ett par poäng till, så räknar med ett hemmalag med full motivation.

@nokkan21


EDITERAD 2015-09-13 21.45:55

Polsater - 13 September, 2015, 21:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
NCA - 2015-09-14 17:43:47

Jag kör en fräckis i denna match. Gefle att leda halvtid men Djurgården att vända till 30ggr degen. Motivationslag går gärna för 3 poängaren på slutet av matchen. Funkade ju igår med HIF-IFK