Stockholmsderby i Division 2 Södra Svealand. IFK Aspudden-Tellus som satsar på kollektiv styrka, Värmdö har mer individuell klass men fått lida för ständiga avbräck. Har i kväll bästa truppstatusen för hösten och då bör man inte förlora mot lokalkonkurrenten.

Vårens möte
Värmdö - Aspudden-Tellus 0-3

DIVISION 2 SÖDRA SVEALAND
7. Värmdö IF 22 9 3 10 32-34 -2 30
10. IFK Aspudden-Tellus 22 7 7 8 42-47 -5 28

Aspudden hemma
11 2 4 5 16-26 -10 10

Formen
V, O, O, O, O

Senaste match
FC Gute - Aspudden-Tellus 3-6

Värmdö borta
10 4 2 4 12-17 -5 14

Formen
F, V, F, V, O

Senaste match
Värmdö - Sylvia 0-1

Sjundeplacerade Värmdö hade nog hoppats på lite mer av säsongen, men har fått lida av ganska många spelartapp inför säsongen och rätt mycket frånvaro till och från. Till kvällens bortamatch mot Aspudden-Tellus har Värmdö fått tillbaka ett gäng spelare och mönstrar "höstens bästa trupp" enligt egen utsago. Gör man det, så har man i grund och botten ett bättre lag än Aspudden-Tellus. Hemmalaget är ett klassiskt lower league-gäng som spelar på motståndarens misstag, och gör det rätt så bra. Inte många i hemmalaget som hade gått in i Värmdös elva tror jag. Men fotbollen är inte så enkel. Det gäller att både ha klass och jobba som ett lag om man vill slåss om en serieseger. Min förhoppning är att Värmdö visar det i kväll när de har en sällsynt bra trupp till förfogande. Vi noterar att Aspudden-Tellus tagit rätt dåligt med poäng hemma. Förvånar mig inte eftersom de där tvingas vara mer offensiva/kreativa (vilket inte är deras största styrka), och åker därmed själva på omställningar i större utsträckning än när de kan ligga och ruva på bortaplan.

SPELTIPS
Värmdö ligger ett par poäng före i tabellen och har i grund och botten ett bättre fotbollslag. Att tvåan står i 3,20 är helt fel i min bok och testas mindre slant. Huvudspelet blir X2 (+0,5 asian) till 1,80 hos Svenska Spel . Lär släppas hos fler bolag under dagen (3/5 units).

Vad säger ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip