Speltips Öppet brev om urval av spelobjekt

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-09-18 20:00
Land: Frankrike/ andra
Liga: DIV II eller DIV IV ?
Odds: Odds
Speltips: Speltips
Spela på Speltips Öppet brev om urval av spelobjekt
Börja spela här
Spela på Speltips

Spel på Oddset/Lången
-är legitimt när det handlar om högre divisioner där man kan förvänta sig att inställningen från idrottsutövarna är av hög klass samt att matcherna har högre betydelse ju högre man kommer i serierna
och ju längre in på säsongerna man kommer.

Nu ser vi återkommande - år från år - hur Svenska spel t ex prioriterar lägre divisioner i Sverige och England framför högre divisioner från t ex Frankrike.

Att man väljer lägre divisioner i Sverige är acceptabelt då det gynnar svensk sport.

Men det är svårt att motivera varför Svenska spel väljer div III och även IV i England under en spelvecka, medan man endast sporadiskt och utan kontinuitet tillåter spel på DIV II matcher i Frankrike som givetvis håller högre sportslig klass.

I dag är ett sådant exempel där det spelas full omgång i franska ligan Div II Fotboll.

Jag anser att inställningen till matcherna är av högre seriositet i högre divisioner och ju längre in på säsongerna man kommer, och därmed är en komponent som är viktig i värderingen av utfallet i matcherna.

Att Svenska Spel istället väljer matcher av lägre sportslig dignitet över en kupong såsom DIV III i England och Div IV i Sverige samt rysk ishockey där det spelas uppemot 100 talet omgångar varje säsong - liksom fotbollsmatcher i de lägre divisionerna i England - och seriositeten i varje enskild omgång sannolikt sällan är fullständig. Dessutom är Ryssland ett land där korrumption inom samhällets alla delar är utbrett. Därutöver har vi sett toppen på ett isberg vad det gäller uppgjorda matcher i samtliga länder, även i Sverige. Den mediala uppmärksamheten och transparansen ju högre nivå det är på matcherna får antas reducera risken för att matcher är uppgjorda

Dessa urval har givetvis som syfte att de som spelar på lagsporter ska ha mindre chans att vinna på sina värderingar. Jag uppfattar det som en strävan som är ohederlig.
Dessa principer vid urval kommer framledes dra uppmärksamheten till det statliga Svenska Spel och möjligen ge misstanke om att det finns ett uppdrag att göra spel på bedömningssporter såsom lagsporter i världen så lotteri -/ roulette betonat eller dom kast med tärning - som möjligt.

Det är ett påhitt att engelska fotbollsmatcher har högre dignitet i lägre divisioner än motsvarande t ex franska matcher från högre division. Detta är en myt odlad av Svenska spel och inte är trovärdig, vilket bl a visas i den uteblivna framgången I Europa matcher för engelska lag.
Syftet är att göra spel på lagsporter så oförutsägbara som möjligt, och reducerar Svenska Spels verksamhet som trovärdigt och seriöst i sina avsikter och eventuellt även i uppdraget.
Spela på Öppet brev om urval av spelobjekt hos Svenska Spel
Spela nu
thomas88 - 18 September 2015 - 10:46
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: