Speltips

Speltips Chelsea - Arsenal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-09-19 13:45 Spela här

Speltips Chelsea - Arsenal
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.79 Speltips: Chelsea dnb
2015-09-19 13:45 Chelsea - Arsenal Chelsea dnb 1.79 Polsater

Chelsea dnb är ett givet spel för mig i londonderbyt 13:45.

Troliga elvor:

Begovic
Rahman, Terry, Cahill, Azpilicueta
Matic, Fabregas
Ramires, Oscar, Hazard,
Costa

Chelsea verkar alltså få klara sig utan WIllian och Pedro. Begovic fortsätter i kassen.


Cech
Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal
Couqelin, Cazorla
Ramsey, Özil, Sanchez
Walcott

Ovanligt kort skadelista för att vara Arsenal, men inom kort lär den bestå av 7-8 namn, var så säkra. Wilshere är skadad i vanlig ordning, även Danny Welbeck men det är sen gammalt. Mertesacker väntas ta en plats i elvan efter att ha lidit av sviterna från en lättare bilkrasch i början av veckan.

Ska vi titta på tabellen, vilket inte känns helt relevant efter bara fem matcher, kan vi ändå konstatera att Chelsea inlett bedrövligt medan Arsenal gjort det okej.

4. Arsenal 5 3 1 1 5:3 10

17. Chelsea 5 1 1 3 7:12 4

Chelsea kommer naturligtvis att klättra. Jag räknar med att kräftgången man upplevt inledningsvis i år kommer gå över inom kort. Glöm inte bort att det bara var en månad sedan en enad kår av experter som höll laget som titelfavoriter de luxe. Kapaciteten i laget är enorm. I veckan fick man med sig en klar och enkel seger i Champions League. Flera nyckelspelare fick göra poäng. Äntligen lite lugn och ro och säkerligen nyttigt för självförtroendet.

Arsenal stod i veckan däremot för en fiaskoartad insats av den typ vi Arsenalfans tyvärr får se 5-10 gånger per säsong. Antalet gånger jag spytt galla över Wengers sätt att styra klubben i det här forumet är tillräckligt, så jag ska inte göra det igen. Det jag kan konstatera är att jag inte är helt förtjust över lagbygget. En av bristerna är att man alltför ofta viker ner sig i stormöten, i synnerhet på bortaplan. Visserligen vann man borta mot Man City i ligan i fjol, men det var ett väldigt formsvagt hemmalag då. På Stamford Bridge har Arsenal haft oerhört svårt de senaste åren. Förluster i fem av de senaste sex säsongerna.

Nu lyckades visserligen Wenger besegra Mourinho i Community Shield, men jag inbillar mig att det kommer se annorlunda ut i en ligamatch. Säga vad man vill om Community Shield, men visst känns det som något av en plojmatch.

Nu fastnade Arsenal dessutom i Kroatien efter matchen och landade inte i London förrän på torsdagseftermiddagen eftersom flygplatsen i Zagreb var stängd. Minimalt med tid att förbereda sig för än tidig lördagsmatch. Jämför det med Chelsea, som spelade en enkel match på hemmaplan. Fördel Mourinhos gäng där.


Arsenal är bra i sina bästa stunder, men jag har oerhört svårt att se hur man ska åka härifrån med tre poäng. Segern mot Man City i fjol var ett undantag, annars har man haft oerhört svårt borta mot storlagen. Chelsea har inlett knackigt och vissa spelare har inte varit i form. Men nu fick man vinna enkelt i onsdags och jag tror det kan vara starten på en bra svit.

Man ska inte glömma bort att Chelsea haft ett tufft schema inledningsvis. Premiären mot Swansea hade man nog vunnit trots allt, om det inte vore för det röda kortet på Courtois. Att man förlorat borta mot Everton och Man City är inte SÅ uppseendeväckande enligt mig, Everton har hög högstanivå och City har imponerat mest hittills. Det riktiga bottennappet är hemmaförlusten mot Crystal Palace (1-2).

Men här har jag dock svårt att se Chelsea förlora. Mourinho brukar locka fram det bästa ur sitt lag när hans antagonist Arsene kommer på besök.

@nokkan21


Polsater - 18 September, 2015, 23:58

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!