Smäller upp en rad rekar i dag och först ut är Djurgården - Malmö FF. Jag upplever att DIF sakta men säkert tappat självförtroendet och att Haris Radetinac och Super-Mush frånvaro just nu är uppenbart svår att hantera. Malmö FF går all in för att ta en Europaplats och jag tror inte att dom förlorar på Tele2 i dag.

Vårens möte
Malmö FF - DIF 1-1

Allsvenskan
Malmö FF 23 11 8 4 43-27 16 41
Djurgården 23 11 7 5 37-25 12 40

DIF hemma
11 6 4 1 23-12 11 22

Formen
F, V, O, V, F

Senaste match
Gefle - DIF 2-1

MFF borta
11 4 4 3 20-16 4 16

Formen
F, O, V, V, F

Senaste match
Paris Saint-Germain - MFF 2-0

Två lag som lidit av två olika saker här på hösten. MFF som haft svårt att hålla skärpan både i CL-kvalet och Allsvenskan. Djurgården som tappat rytmen efter en kalasbra vårsäsong, vilket jag härleder till att Radetinac och Mushekwi (12 mål) försvunnit. DIF har inte lika lätt att skapa målchanser och med Mush huvudspel borta är det ingen större mening att skicka in inläggen varje anfall. Sebastian Andersson är oerhört begränsad och Sam Johnson är inte den där boxspelaren, utan har sin styrka i djupled. Daniel Berntsen är inte lika bra som i våras heller. Torsken borta mot Gefle sist var heller ingen höjdare. Bjudningar i försvaret kostade mycket och jag tror att DIF kommer darra mot MFF:s tempostarka spelare. MFF går som sagt hårt för att plocka Europaplats och har, trots förlusten mot PSG, med sig ett högt tempo i den här matchen. Bra truppstatus i DIF förutom Radetinac och Mush då. I MFF saknas en del gubbar (Lewicki och Arnason avstängda samt Mollins på skadelistan) men jag tycker ändå de kommer kunna starta ett lag som kan slå DIF i dag.

SPELTIPS
Tror inte MFF förlorar här och har en feeling att de tar med sig ett CL-tempo som gör att DIF kommer få det riktigt svettigt. Spelar Malmö FF draw no bet (+0 asian) till 1,77 hos Ladbrokes (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip