Speltips

Speltips Kalmar–Halmstad

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-09-23 19:00 Spela här

Speltips Kalmar–Halmstad
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.75 Speltips: 1
2015-09-23 19:00 Kalmar–Halmstad 1 1.75 RalleArvid

NYHET: Äg travhäst tillsammans med vännerna här på Rekatochklart. Besök Stall RK-bloggen under Bloggar i menyn för mer info om vår nya andelshäst!

Det farligaste som kan inpräntas i ett fotbollslags medvetande, tillika det dummaste en fotbollstyckare kan kasta ur sig, är ”de är för bra för att åka ur”. Det enda ett sådant antagande kan leda till är mångdubblande av risken för laget i fråga att åka ur. Därför tänker jag givetvis inte gå in på något sådant vad gäller Kalmar FF. För trots tre bröder Elm i truppen (sannerligen inte ofta på planen) och trots en anfallare som står på tio gjorda mål (vilket ett lag som hotas av nedflyttning sällan brukar ha) så är Kalmar FF givetvis inte för bra för att åka ur allsvenskan - långt ifrån. De är faktiskt i allra högsta grad dåliga nog för att inte spela i allsvenskan, i synnerhet med de skadebekymmer och den brist på självförtroende som spelarna visar upp.

Kalmar är inte för bra för att åka ur men Halmstad är däremot för dåliga för att klara sig kvar. Ja, ungefär så enkelt är det. Kalmars räddningsplanka, i det lilla i kvällens match, och i det stora i den allsvenska slutspurten om kval- och nedlfyttningsstrecken, kommer vara att det finns lag som är ännu sämre än Tomas Andersson Borstams lagbygge. Örebro har vaknat till liv som jag väntat på hela säsongen, de kommer ge Kalmar en rejäl match, Hammarby har en liknande grundkvalitet som Kalmar som är åtminstone en klass högre än de tre lag som kommer göra upp om kvalplatsen där nere i träsket. Falkenberg, Halmstad och Åtvidaberg är inte tillräckligt bra helt enkelt.

Åtvidaberg lyckades, med hjälp av Kalmar-spelare, att kvittera och klara en poäng mot Kalmar men det var tack vara hemmaplan, att man spelar på konstgräs där Kalmar har det i princip omöjligt att ta poäng. Nu möter Kalmar ett lag av samma kaliber som Åtvidaberg och man gör det hemma på Guldfågeln arena där man faktiskt inte är så skräpiga alls emellanåt. Halmstad är allsvenskans sämsta bortalag och har inte vunnit borta på hela säsongen. Man har fyra raka förluster och har släppt in tolv mål på dessa fyra matcherna. Då spelar det ingen roll att Kalmar har en tunn trupp offensivt och är rejält skadeskjutet. Kalmar hade kunnat ställa upp med sitt tipselit och ändå haft goda chanser att få hål på Halmstad ikväll.

Ettan spelas med stor trygghet till 1.75 hos bet365 .com. Kalmar tar ett stort kliv mot säkrat kontrakt men man gör det inte tack vare att man är förtjänta av det. Man gör det tack vare att andra lag är totalt malplacerade i årets högstaliga och har så varit under hela säsongen. Kalmar visar i alla fall stundom, framförallt på hemmaplan, att man hör hemma i allsvenskan - om än i botten.

Om ni är sugna på att följa matchen så liverapporterar jag från den på www.barometern.se .

Brukar vara lite småtrevliga VM 94-referenser och annat sånt där gutt ni vet.

Lycka till nu lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 23 September, 2015, 08:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!