FC Köpenhamn gjorde jobbet och Danska Cupen fortsätter vara en god investering. Kan tipsa om FC Midtjylland som lämnar ett par spelare hemma, men ändå bör åka och vinna borta mot motsvarande Superettanmotstånd. Men dagens rek blir BK Häcken. Varit riktigt fina hemma på sin nybyggda arena och Åtvidaberg tror jag inte kommer hänga med i svängarna.

Vårens möte
Åtvid - Häcken 1-1

Allsvenskan
9. BK Häcken 24 8 6 10 29-31 -2 30
16. Åtvidabergs FF 24 2 9 13 21-35 -14 15

Häcken hemma
12 5 4 3 19-14 5 19 12

Formen
F, V, F, V, V

Senaste match
AIK - Häcken 2-1

Åtvid borta
11 1 2 8 5-16 -11 5

Formen
O, V, F, F, F

Senaste match
Åtvid - Kalmar 1-1

Vi kan lätt konstatera att det INTE är Åtvids år i år. Blott två segrar på hela säsongen varav den ena togs för två omgångar sen mot GIF Sundsvall på bortagräs. Såg den matchen och skulle säga att det var en ganska turlig seger, mot ett inkompetent Sundsvall. Följde upp med 1-1 hemma mot en av de största besvikelserna i serien, Kalmar FF. Men jag är inte övertygad. Åtvid måste vinna matcherna som är kvar för att ha en chans att hålla sig kvar. Tror knappast att spelarna själva tror på detta. Blir ju inte bättre lagmoral när man säljer sina bästa spelare (Victor Sköld) för att rädda ekonomin mitt under brinnande säsong. Det visar ju att till och med klubben är inställd på Superettan. Kommer med närmast full trupp. Målvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson är åter i träning men inte spelklar ännu.

Vänder vi blad och tittar på BK Häcken kan ju inte Peter Gerhardsson och klubbledning slå sig för bröstet den här säsongen heller. Laget ligger på niondeplats och är långt borta från Europaplatserna. Varför jag ändå väljer att tro på laget här är ganska enkelt. Åtvid usla i största allmänhet och BK Häcken är riktigt bra hemma på nya arenan Bravida. Snabbt konstgräs har varit guld för Hisingens stolthet och laget har presterat mycket bra sedan flytten dit. Fyra segrar (3-2 mot Helsingborg, 3-0 mot Kalmar, 1-0 Malmö FF, Häcken 4-1) och två oavgjorda (3-3 mot Hammarby och Gefle 1-1). Kommer med en stark trupp där Kari Arkivuo är tillbaka från att ha blivit pappa. Simon Sandberg är sjuk och står över.

SPELTIPS
Häckens snabba passningsspel mot ett Åtvid som måste vinna matchen. Nej, det känns som hemmalagets Paulinho, Mohammed med flera kommer lösa tre poäng här. Spelar -1 asian till 1,76 hos Unibet (4/5 units). Även -1,5 till 2,28 hos samma bolag är högaktuellt.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip