BK Häcken -1 satt som en smäck och hoppas Vålerengen gör detsamma i kväll. Oslolaget bröt en tung svit senast och möter nu ett av seriens sämsta bortalag. Start slåss visserligen för sitt liv, men tror att Vålerengen kan få spelet att lossna igen nu.

Vårens möte
Start - Vålerengen 2-3

2014
Vålerengen - Start 1-0
Start - Vålerengen 2-2

TIPPELIGAN
6. Vålerenga 24 12 3 9 39 34 +5 39
13. Start 24 5 5 14 30 48 -18 20

Vålerengen hemma
12 6 0 6 19 16 +3 18

Formen
V, F, F, F, F

Senaste match
Mjöndalen - Vålrengen 0-1

Start borta
12 1 3 8 13 27 -14 6

Formen
O, F, F, F, F

Senaste match
Start - Lilleström 0-0

Vålerengen från Oslo var med i den absoluta toppen - innan formsvackan kom. Spelade 0-0 i en träningsmatch mot Real Madrid men sedan rasade allt. Fyra raka torsk: 0-2 mot Rosenborg, 0-1 mot Molde, 0-2 mot Ålsesund och 2-4 mot Viking. Kjetil Rekdals grabbar får nu försöka göra en ansats mot Europa League-platserna med sex omgångar kvar av Tippeligan. Innan förlustsviten hade Vålerengen fyra segrar på fem matcher och jag tror man kan följa upp förra omgångens 1-0-seger borta mot bottengänget Mjöndalen. Får tillbaka någon gubbe och det ska ha sett bra ut på träningarna i veckan. Glädjen är tillbaka och Start hemma är normalt en match laget ska vinna. Saknar fortsatt Mohammed Abdellaoue, Morten Berre, Lars Hirchfeld och Ivan Näsberg i övrigt full trupp, där svenskarna Robert Lundström, Rasmus Lindkvist och den gamle Blåvittbacken Kjetil Waehler ingår.

Start kommer till matchen med ett nedflyttningshot hängandes över sig. Är ett av seriens sämsta bortalag där man på 12 försök endast vunnit en gång, borta mot Haugesund i slutet på maj. Senaste segern var hemma mot Stabaek den 4 juli. Därefter har laget förlorat, förlorat och förlorat. ÅTTA raka torsk står Start på innan man lyckades få 0-0 hemma mot Lilleström för en vecka sen. Jag är inte särskilt övertygad över att Start klarar kontraktet. Ligger just nu ovanför kvalplats i kraft av bättre målskillnad, men Mjöndalen står på samma poäng (20) och Tromsö jagar en poäng bakom.

Vålerengen har hemmaplansfördel och är sugna på att vinna igen. Kan spela utan den press som Start tvingas leva med. Tror man lyckas vinna igen hemma i Oslo. Start kommer med full trupp förutom försvararen Ole Martin Rindarà¸y.

SPELTIPS
Vålerengen är ett bättre fotbollslag och är sugen på att bygga upp en ny bra trend efter att äntligen fått vinna igen senast. Start har som sagt inte vunnit på 9 matcher varav 8 förluster. Har haft jätteproblem på bortaplan hela året. Nej, att backa hemmalaget känns rätt och spelar Vålerengen -1 asian till 1,83 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip