Chelsea reser till Saint James' Park när laget ställs mot Newcastle i 7:e omgången. Två lag som håller till på den nedre delen av tabellen.

Tabell:
15. Chelsea 6 2 1 3 -3 7p
19. Newcastle 6 0 2 4 -6 2p

Den nya managern Steve McClarens Newcastle är ett av de tre lag som ännu inte har skrapat ihop en seger i denna inledning på säsongen. Två poäng har laget fått efter spelat lika mot Manchester United och Southampton. Två motståndare som Newcastle absolut ska vara nöjda med poäng mot. Annars har laget förlorat mot Swansea, Arsenal, West Ham och Watford nu senast. Kan erkänna att jag inte sett fler än två matcher där Newcastle har stått som ett lag. Av det jag har sett måste jag dock säga att det inte är bra. Slarvigt och ointressant, inviduella spelare som lag Matchen mot Watford hemma på Saint James' förra helgen var en match som bara skulle vinnas och tre poäng skulle plockas, bortalaget vann med 1-2. Ännu en svidande förlust kom i veckan mot Sheffield Wednesday från Championship. Newcastles enda skott på mål kom i den 85:e minuten, 90 långa och tuffa minuter för fans som för spelare. På lördagkvällen väntar alltså Chelsea, och Manchester City veckan efter det. Och det är troligtvis inte många som förväntar sig några poäng i de två kommande omgångarna. Laget har även många skador.

Läget i lagen:
Newcastle:
Återkommer gör Janmaat, Aarons, Colback, Tiote och Marveaux.
Missar gör Haidara, Cisse, Taylor, Dummett, Riviere och Good. Även anfallaren Aleksandar Mitrovic kommer tillbaka efter sin avstängning.

Chelsea:
Thibaut Courtois är fortsatt skadad, Begovic fortsätter i mål. Avstängd är Diego Costa, Remy lär starta på topp.

Förra säsongens mästare Chelsea har heller inte haft någon blom-inledning i ligan på denna säsong. Tre förluster på de sex inledande matcherna är ingen rad som håller ett lag i en topplacering. I matchen mot Arsenal såg laget dock starka ut. Skickligt spel gav fina lägen och kantspelet användes flitigt. 60-40 slutade bollinnehavet på. Skall dock nämnas att Arsenal åkte på två röda kort, Cazorla och Paulista. Chelsea spelade även en cupmatch denna vecka, där laget vann med 1-4 på bortaplan, mot Walsall. Chelsea starta då med: Begovic, Ivanovic, Cahill, Terry (c), Baba Rahman, Ramires, Mikel, Remy, Loftus-Cheek, Kenedy, Falcao.


Kommentar:
Fanns ljusglimtar att se hos Chelsea i matchen mot Arsenal, innan Gunners första röda kort kontrollerade Chelsea spelet och tryckte tillbaka sina motståndare. Tre poäng i en match som denna är mycket viktigt för Chelseas chanser till att återigen nå toppen av tabellen. Ett enda elände hos Newcastle, veckans cupmatch mot Sheffield Wednesday blev lagets fjärde raka förlust. Chelsea har dock tidigare haft det svårt på Saint James' Park, men de är det dags att ändra på. Trots Costas avstängning, bara intressant att se Remy få chansen.

Jag spelar Chelsea -1 asian handikapp till 2.23x hos SBObet, med 1.5/5 units. Innebär att vi får pengarna tillbaka vid uddamålsseger för Chelsea.

Twitter@HolmbergAke

EDITERAD 2015-09-25 23.40:14

This is the stats tab
This is the post tip