Speltips

Speltips Ipswich - Bristol City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-09-26 16:00 Spela här

Speltips Ipswich - Bristol City
Land: England Liga: Championship
Odds: 2,10 Speltips: 1
2015-09-26 16:00 Ipswich - Bristol City 1 2,10 LelleSandahl

Flopp för Vålerengen i går. Synd efter en annars bra vecka. Går in på Tractor Boys denna lördag. Oerhört bred anfallsuppsättning och möter ett lag man ska slå hemma på Portman Road. Bristol City är ingen bra nykomling och har fyra raka utan seger.

CHAMPIONSHIP
5. Ipswich 8 4 2 2 13 13 0 14
24. Bristol City 8 1 2 5 9 17 -8 5

Tractor Boys hemma
4 2 1 1 7 5 7

Formen
F, F, V, O, F

Senaste match
Manchester United - Ipswich 3-0

Bristol City borta
4 1 1 2 4 7 4

Formen
F, O, F, F, V

Senaste match
Bristol City - Reading 0-2

Vissa saker på Stryktipskupongen brukar vara en klyscha. Men den här statistiken gillar jag skarpt:

"Since Mick McCarthy took charge in November 2012, no Championship side has won more home games than Ipswich (39)"

Ipswich Town är alltid spelbara på hemmaplanen Portman Road och är givetvis detta i eftermiddag mot jumbon/nykomlingen Bristol City. Ipswich har inte vunnit mycket de senaste veckorna, det är sant, men om vi tittar på lagen dom mött så har schemat varit tufft. Från fyra matcher utan förlust (3 vinster) i ligaspelet kom torsk 2-3 hemam mot Brighton, 1-5 borta mot Reading och 1-1 hemma mot Birmingham. Däremellan seger 1-0 borta mot Leeds United. Brighton och Birmingham är två av ligans kometer den här säsongen, värvat mycket klokt och kommer slåss om minst playoff båda två. Reading hade fått in några starka nyförvärv och gjorde mål på allt som fanns den matchen.

Seger borta mot Leeds är väl som vanligt med just Leeds. Kan slå alla och förlora mot alla. Ipswich ligger trots sviktande resultat på slutet femma i serien och ska ha en väldigt bra chans att hitta vinnarspåret igen här. Mick McCarthy roterade laget mot United (torsk 0-3) då han ansåg att dagens match mot Bristol City är viktigare för dem. Målkungen Freddie Sears lär starta igen, frågan är vem som spelar bredvid. För Ipswich anfallsuppsättning är galen. David McGoldrick, Daryl Murphy och Brett Pitman är alla väldigt kompetenta anfallare på den här nivån. Ska inte vara några skador att tala om i hemmalaget medan Bristol City - som kommer från fyra matcher utan seger och 0-2 hemma mot Reading - får kanske klara sig utan mittfältaren Korey Smith som sägs vara 50/50.

Ipswich har inte förlorat hemma mot Bristol City på de senaste tio mötena.

Preliminära startelvor (Sportsmole)

Ipswich possible starting lineup:
Gerken; Chambers, Smith, Berra, Knudsen; Maitland-Niles, Skuse, Douglas, Fraser; Sears, McGoldrick

Bristol City possible starting lineup:
Fielding; Moore, Flint, Baker; Ayling, Pack, Smith, Freeman, Bryan; Wilbraham, Kodjia

SPELTIPS
Coach Mick McCarthy gjorde rätt i att rotera mot Manchester United för att komma väl förberedda till dagens match i stället. Bristol City är en svag nykomling och jag har väldigt svårt att se dem klara kontraktet med den här truppen. När formen dessutom är svag och Ipswich har bra hemmastatistik både överlag och inbördes, ja då känns det inte alls dumt att plocka rak hemmaseger till 2,10 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 26 September, 2015, 09:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!