Jag gapade ut Pantern ML i premiären hemma mot Mora.
Då stod det 2-0 till kattdjuren med blixten, men det lyckades man inte hålla matchen ut utan Mora lyckades både reducera och kvittera innan tredje perioden var över. I förlängningen fick Pantern chansen i power play utan att lyckas. Sedan gick det enda till straffomgång nio innan fel jävla lag vann.
Var på det stora taget inte helt fel ute (och det tills ett gör högt odds).
Nu gör vi ett nytt Panter-försök. Men kliver på dubbelchansen i stället för ML-spelet.

Pantern är inte som vilken nykomling som helst. Många andra som tar klivet upp gör det med en del trötta föredettingar och genom att värva in ett par gamla föredettingar i tro och hopp om att dessa ska frälsa.
Problemet sådana spelare är att motivationen att skava buss en söndagseftermiddag för att spela inför ett par halvtomma läktare kan vara sisådär lite då och då. Vilket syns i resultatraden.
Det där problemet har inte Pantern. Med sin enormt långa snittålder med spelare som vill framåt i karriären så kommer vi aldrig att få se några motivationsproblem.
Faller väldigt sällan igenom i några matcher utan det är Tommy Söderbergs gamla mantra "hela vägen in i kaklet" som gäller.
Så här har inledningen sett ut:

Pantern - Timrå 2:1
Pantern - Leksand 2:1
Björklöven - Pantern 3:1
Asplöven - Pantern 3:1
Pantern - Mora 2:3 (E.S)
Sundsvall - Pantern 1-3

Mora är trea i tabellen. Och en slump att man inte vann.
Tre trassliga norrlandsresor. Mot ett väldigt bra Björklöven så var man med hela vägen. Jämnt i skotten och 1-1 långt in i tredje.
Sedan två snygga skalper hemma. Mott ett förvisso överskattat Leksand men mot ett underskattat Timrå.

Jag citerar vad jag skrev inför mötet med Mora:

"Det är ett oerhört jobbigt lag att möta och Stefan Lillis Lundh har verkligen ett LAG att jobba med.
Visst, få spelare har vart uppe på den här nivån och lirat förut. Men när du har ett fungerande maskineri så behöver det inte spela någon större roll.
jag hävdar inte att man kommer att göra en Vita Hästen och lägga beslag på en framskjuten topplacering. Men att man över den här långa serien ändå undviker någon av de två jumboplatserna, det tror jag faktiskt. Vilket jag dock verkar vara rätt ensam om"

http://www.rekatochklart.com/rekar/31649/

Tunga, rejäla och beslutsamma i allt de gör på isen.
Nog saknas en del kunnande över banan, men det kompenserar man med mycket annat, så som de tre egenskaperna ovan.

Almtuna är förvisso inte så kasst som många vill göra sken utav. Nu har tränarna förvisso fått kokat soppa på en spik, med ett beröm godkänt som betyg så här långt.
Men när håller jag faktiskt bortalaget som det något bättre (mindre dåliga laget), och att vi då får hela 1,86 på att de nyper minst en poäng, den nyper jag på uppstuds.

This is the stats tab
This is the post tip