AIK DNB blir mitt spel i derbyt.

Oddset på gnagarna har stigit under slutet av veckan, att få 1.88 med insatsen tillbaka på x känns mycket bra.

Guldjagande AIK mot Bajen, som behöver ytterligare ett par poäng för att vara helt safe.

3. AIK 25 16 6 3 49:29 54

10. Hammarby 25 6 9 10 29:32 27


AIK har Goitom och Etuhu tillbaka från avstängning jämfört med senast. Två fräscha nyckelspealre in, mycket positivt. Jag är den förste att erkänna att jag var skeptisk till Etuhu. I våras var han inte så framträdande, men ju längre säsongen gått, desto mer har han växt. Bara Ishizaki som saknas nu.

3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 7 Fredrik Brustad, 8 Johan Blomberg, 9 Marko Nikolic, 10 Henok Goitom, 12 Haukur Hauksson, 14 Kenny Pavey, 16 Alessandro Pereira, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 20 Dickson Etuhu, 23 Mohamed Bangura, 26 Jos Hooiveld, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 34 Oscar Linnér (mv), 35 Patrik Carlgren (mv).

I Bajen finns det såvitt jag vet inget att rapportera om på skadefronten.

AIK har alltså vunnit nio raka matcher. Har förlorat 3 matcher på hela säsongen. På Tele2 Arena har man aldrig förlorat.

Möter ett Hammarby som vunnit 6 matcher på hela året.Vi snackar två segrar mot Falkenberg, hemmaseger mot Åtvidaberg, Gefle och Häcken. Derbyseger mot ett Djurgården som hade stora problem under den tidsperioden. Att oddsen ska vara så här pass jämna köper inte jag. Bajen är trots allt nykomlingar och det har visat sig under året. Laget kommer med största sannolikhet spela i Allsvenskan även nästa år och man sitter då bra till för att klättra ytterligare ett par pinnhål tabellmässigt. Men i år ligger man där man förtjänar.

När allt klaffar är Hammarby bra, men AIK känns som ett mycket mer stabilt lag. AIK har bättre och mer formstarka offensiva spelare och Jos Hooiveld har styrt upp försvarsspelet.

Har svårt att se AIK förlora här. Derby känns ofta som kryssmatcher i och för sig, men skulle det bli så får vi pengarna åter. Hursomhelst har jag svårt att se AIK förlora. Formen är bra på nyckelspelarna.


@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip