Jävla antiklimax för mina rekar i går. AIK hade börjat komma igång - fick rött kort. Inter låg under, satt på hörnhandicap, och åker på - ett rött kort. Hudiksvall 1/1 gick in och push på Ljungskile. Inte den bästa speldagen men bara kriga på. Borlängederby i Division 1 Norra i kväll. Tror Dalkurd visar att dom är klassen bättre än klassiska Brage.

Vårmötet
Dalkurd - Brage 2-1

2014
Dalkurd - Brage 0-0
Brage - Dalkurd 2-4

DIVISION 1 NORRA
1. Dalkurd 20 13 7 0 38-13 25 46
7. Brage 20 8 3 9 30-28 2 27

Brage hemma
10 3 2 5 11-14 -3 11

Formen
F, V, V, F, F

Senaste match
Huddinge - Brage 3-1

Dalkurd borta
9 3 6 0 13-8 5 15

Formen
O, V, V, V, O

Senaste match
Carlstad United - Dalkurd 1-1

Tiderna förändras i Borlänge. Gamla fina IK Brage är inte längre bäst i stan och kometklubben Dalkurd FF är på god väg att säkra spel i Superettan för första gången. Laget är obesegrat efter 20 spelade matcher och det i sig är en otroligt stark bedrift. Har flera klasspelare i laget: Mattias Mete, Erik Törnros, Armin Tankovic, Omar Jagne, Diego Montiel, för att nämna några. Säker keeper i Frank Pettersson och inte minst ett psykologiskt övertag på lokalkonkurrenten Brage. Klubbarna delar hemmaplan på Domnarsvallen och sist vann Dalkurd ändå förhållandevis säkert med 2-1. Jämför vi trupperna är det klasskillnad tycker jag, Brage har dessutom visat sig blanda och ge något oerhört. Förra omgången åkte man till Huddinge och förlorade med 1-3 mot tabelljumbon... Till dagens match saknas långtidsskadade Gustav Nordkvist och Patrik S:t Cyr. Gustav Källberg är out och ordinarie ytterbacken Pontus Hindrikes avstängd. Att komma från torsk 1-3 mot jumbon mot ett så här pass bra motstånd känns väldigt tufft i mina ögon.
- De kommer att ha mycket boll, och vi får lita på individuella prestationer, säger Brages ytterback Alexander Jallow till klubbens hemsida.

Dalkurd tappade in 1-1 90+3 borta mot Carlstad United, men hade innan dess tre starka segrar. 4-0 hemma mot Västerås SK, 1-0 borta mot tvåan Akropolis och 3-0 hemma mot Piteå. Dalkurd är väldigt, väldigt bolltrygga och har flera spelare som kan slå sin gubbe. Påhejade av "bortaklacken" i kväll tror jag på ny derbyseger mot ett Brage vars självförtroende bör vara stukat efter fiaskot mot Huddinge. Dalkurd har sju poäng tillgodo på Akropolis för direktplatsen till Superettan. Finns inte att dom tappar det här och en derbyseger (i denna hängmatch) skulle ge tio poängs försprång samt bättre målskillnad, med blott 15 poäng kvar att spela om.
Frågetecken för försvararen George Moussally medan Ahmad Awad är fullt återställd.

SPELTIPS
Inget snack om att Dalkurd är ett bättre lag. Ska ha blivit kvitt en del skavanker och sjukdomar som stört, samtidigt som Brage kommer från en riktigt svag insats mot tabelljumbon. Tror Dalkurd har ett spel som inte passar Brage, där de får springa och jaga, samtidigt som "bortalaget" har bra statistik inbördes och inte förlorat en match på hela säsongen. 1,80 på Dalkurd spelas hos bet365 (3/5 units).

Vad spelar ni?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-09-28 16.30:14

This is the stats tab
This is the post tip