OBS! Avspark 18.15.

Ter Stegens målvaktsinsats hjälpte inte direkt spelet Barca att vinna med två (-1,25). Även om de spelade svagt i första halvlek brändes det säkert 4-5 öppna lägen och att det slutligen blev 2-1, kändes ju underkant. Hade nog suttit rätt enkelt om Barca fick ta ledningen. Halv förlust och nya tag!

GAIS bjuder på entrén och det väntas mycket folk på Gamla Ullevi. Jönköpings Södra har dock ett kalasläge att mer eller mindre totalsäkra allsvenskt spel. Både Sirius och Östersund har tappat poäng i omgången och därför kan seriens bästa lag spela utan någon större press. Tror dom kontrar sönder ett ofta oorganiserat grönsvart.

Senaste möten
J-Södra - GAIS 1-0

2014
GAIS - J-Södra 2-3
J-Södra - GAIS 3-1

2013
GAIS - J-Södra 0-1
J-Södra - GAIS 0-1

Superettan
1. Jönköpings Södra 25 17 5 3 46-21 25 56
10. GAIS 25 8 5 12 29-35 -6 29

GAIS hemma
12 4 5 3 18-15 3 17

Formen
O, F, O, F, V

Senaste match
GAIS - Ängelholm 2-2

J-Södra borta
12 6 4 2 18-13 5 22

Formen
V, O, V, F, V

Senaste match
J-Södra - Frej 2-0

Jönköpings Södra kommer från en stabil 2-0-seger hemma mot IK Frej och har vid tre poäng i kväll hela 11 poäng ner till Sirius på kvalplatsen. Detta med fyra omgångar kvar. Saken är därmed i princip biff om J-Södra vinner borta mot GAIS. Ett bra läge där de kan gå in utan större press i och med att både Sirius (2-2 mot AFC) och Östersund (torsk mot Värnamo 0-1) redan spelat omgång 26. Med tanke på hur stabila man varit hela säsongen tror jag chansen att spöa ett pressat GAIS är god. Göteborgarna har ingen vidare form och skulle man dra ett highlightssvep över alla deras insläppta mål den här säsongen, skulle det nästan vara en komedi. GAIS hade ambition att slåss i toppen inför säsongen, men det har ju grusats för längesen och de har bara tre poäng tillgodo på Frej som är på kvalplats. Kräsen publik och eld i baken, GAIS har hittills inte den stabilitet som behövs för att plocka fram dom stora segrarna - och tror det finns risk för att deras oorganiserade defensiv blir synad här igen. Offensivt känns det mest som de förlitar sig på individuella prestationer och matcherna jag sett spelar de ofta bättre först när de hamnat i underläge. Jag hoppas GAIS håller sig ovan ytan och slipper kval, för med pressen som finns från fansen blir det annars väldigt tufft för spelarna. Inga större problem i GAIS medan J-Södra har med sig alla utom Robert Gojani som gjorde illa sig mot Frej.

SPELTIPS
Jag ser framför mig att GAIS blåses på konfekten här. J-Södra är seriens bästa lag när det handlar om snabba omställningar och är oftast effektiva när tillfälle ges. GAIS är definitivt inte det mest disciplinerade laget bakåt och när de spelar hemma inför storpublik (?) måste de våga föra spelet. Jag tror det blir bakslag och spelar J-Södra att vinna till 1,88 hos Unibet (3/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

OBS! Avspark 18.15.

This is the stats tab
This is the post tip