Tabell
1. Antwerpen 6 5 1 0 14-2 16
9. Seraing 7 3 1 3 10-12 10

Hemma
12. Seraing 3 1 0 2 2-7 3

Borta
2. Antwerpen 3 2 1 0 7-2 7

Seraing har tagit sina poäng mot lag med placeringarna 7,8, 14 o 17.
Antwerpen körde över dåvarande serieledarna Tubize med 4-0 hemma senast.

Seraing har nio spelare borta ikväll. Fem av dem har dock inte spelat denna säsong. Tre av dem är ordinarie: cb Peter Bojovic (4/1), mf Nianankoro Doumbia (5/1) och fw Junior Sambu Mansoni (6/1).
Samtidigt får man tillbaka två man: backarna Ludovic Ferron o Ali Bamba.

Antwerpen saknar två spelare som startade senast: backen Steve Colpaert (6/0) och mf Geoffrey Hairemans (6/2).

Förra säsongen kom Seraing fyra med 61 p och Antwerpen tia med 42 p. Efter det har det hänt grejer! Seraing tappade sina tre klart bästa spelare i sommar. De gjorde tillsammans 44 av 69 mål!!! En av de tre, mf Gregory Dufer (15 mål), gick till just Antwerpen. Han har gjort fyra mål denna säsong och tre av dem gjorde han i seriefinalen mot Tubize senast.

Men problemen slutar inte där för Seraing. Man hade två spelare som ägdes av tredje part - inte tillåtet av FIFA - och man fick därför kraftiga böter och transferförbud till 2018. Så det är av flera orsaker en mycket tunnare trupp denna säsong. Ändå siktar man på topp-8-placering.

Antwerpen har på senare år harvat i andradiv, men denna klassiska klubb (var i UEFA-cupfinal mot Parma 1993) har satsat inför årets säsong och framgångarna har inte låtit vänta på sej: serieledning efter sex omg. Trots en match mindre spelad är man sex poäng före Seraing. För att understryka hur bra Antwerpen är för dagen, så vann man näst senast borta med 2-0 mot Oostende i belgiska cupen. Då hör till saken att Oostende leder högstaligan i Belgien och har där bl a slagit Standard Liege borta och mycket imponerande Anderlecht hemma med 3-1! Så Oostende är inget skämt!

Seraing har inget bra hemmafacit denna säsong, medan Antwerpen har en fin bortarad.

Här tror jag att Antwerpen helt enkelt är för bra för Seraing och 2,05 på tvåan är taget!

Lycka till om ni ryggar!

This is the stats tab
This is the post tip