Speltips

Speltips SK Lejon - Kovland IF

Sport: Ishockey Spelstopp: 2015-10-04 15:30 Spela här

Speltips SK Lejon - Kovland IF
Land: Sverige Liga: Hockeyettan norra
Odds: 2.35 Speltips: 2
2015-10-04 15:30 SK Lejon - Kovland IF 2 2.35 Luvan14

Följer hockeyettorna slaviskt varje år. Måste tyvärr kredda oddssättarna som gjort ett kanonjobb iår, även ifjol hade dom koll på grejorna, så bara inse att dom bästa skördetiderna är förbi. Man får jobba lite hårdare för att hitta enstaka luckor helt enkelt.

SK Lejon hade en tung säsong ifjol med en bedrövlig våretta. Hamnade sen i negativt kval där man vann 4-lagsserien utan att övertyga mot uselt motstånd. Tappat en del kraft till i år och ersatt med väldigt osäkra kort, bl.a. en del spelare från div 2. De man på förhand förlitat sig till är kanadensiska trippelbröderna Plasa, men faktum är att dom inte producerat en enda poäng på sina 3 matcher, däremot besökt botbänken lite för ofta och bränt två straffar. Inget annat än en skuffelse såklart. Nej vi får nog konstatera att Lejon inte ser ut att överträffa sig själva i år, trots de kommer man undvika negativt kval då de finns två sämre lag i år, Brunflo och Härnösand.

Kovland gjorde en grym våretta ifjol och kom in köksvägen till allsvenskt kval, där kastade man dock in handduken direkt och fick storpisk av Östersund i 2 raka. På den nivån har dock föreningen varken kompetens eller ambitioner att vara. Går inte in djupare på lagskillnader iår men tränare Peter Smedberg tycker laget är något bättre i år.

FÖR: Klasskillnad mellan dessa lag. Kovland kan mkt väl vara med och fightas om de fyra plasterna till Allettan. Lejon är jag ganska säker hamnar på plats 9-10. Kovland tog en oerhörd skalp igår då man besegrade Piteå borta med 4-2. Ett Piteå som imponerat stort hittills med fyra klara segrar och ett stabilt försvarsspel. Piteå inledde urstarkt och kunde gjort en par tre mål första 10, därefter kontrollerade Kovland matchen med sitt mindre vackra men effektiva spel. Båda tränarna var överrens om att Kovland vann rättvist. Lejon slog slagpåsen Härnösand hemma med 3-1 utan att imponera nämnvärt.

EMOT: Kovland är känt för att kunna störa vilka lag som helst för att sedan falla platt mot sämre lag. Kan också komma en reaktion på gårdagens urladdning.

Sammantaget överväger klasskillnaden, men den får inte överdrivas pga av Kovlands ojämnhet, och tycker oddset ska ligga runt 1.90-2.00, klart värde i 2.35 men håller mig till medelinsats.

Luvan14 - 04 Oktober, 2015, 11:06

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Luvan14 - 2015-10-04 13:52:18

Jo jag rekade faktiskt Vännås också, finns t.o.m 1.25, vilket är ok. Vännäs har klar plusstatistik på Brunflo tidigare år och ofta klara segrar, dessutom har Brunflo ett sämre lag nu, men jag är ingen stor fan av statistik så lägger ingen jättevikt vid det.

REken - 2015-10-04 12:41:45

Tack för rättelsen, blev lite fel men jag menade såklart Vännäs mot Brunflo.. :)

krux - 2015-10-04 12:32:10

Äntligen lite hockeyrekar :)
TACK :)

REken// dom möter Brunflo.

REken - 2015-10-04 12:28:46

Sedan har vi ju 1.20 på Vännäs mot Kovland. Vad tror du om den matchen? Kovland ska ju vara slagpåse och jag spelar gärna låg-oddsare så länge det är rätt odds. Vännäs har vunnit inbördes förut men tycker du oddset är lite väl lågt eller är det rätt?

Luvan14 - 2015-10-04 12:07:13

Tror du är helt rätt där, funderar faktiskt på att reka båda två. Huddinge har gått fram som en ångvält, Väsby det motsatta. Håller bara Huddinge fokus blir den klar seger. Såg Troja sist mot Varberg. Troja kom inte upp i standard men klasskillnaden lyste igenom, syns att det finns mkt stor potential i laget, så handlar troligen bara om inställning idag mot Nybro.

REken - 2015-10-04 11:30:41

Intressant, vad tror du om Troja och Huddinge? Följer ettan jag också men är inte lika påläst gällande trupper och värvningar. Huddinge ska vinna utan problem idag enligt mig och att vi fortfarande har 1.35 i odds efter deras serie-start är bara för bra. Vad tror du? / REken