Så var det dags för ännu en NHL-säsong. Och vilka förväntingar vi har på den här säsongen! Vem av Eichel/McDavid kommer vinna Calder? Kommer Kessel klicka med Sid och göra mål i samma utsträckning som antalet uppdruckna pepsiburkar? Kommer Arizona sälja sin själ till djävulen för att ha pole position på lokala vidundret Auston Matthews? Kommer Columbus med en av ligans tre bästa förstalinor lyckas vinna en slutspelsrunda? Victor Hedman for Norris? Kommer Jarret Stoll snorta koks i utvisningsbåset på Madison Square Garden? Kommer Carey Price vara mänsklig? Boston missar slutspel igen? Är det här frågetecknens säsong?

Som alla NHL-rävar vet är det ungefär runt omgång 10-30 det finns mest spelvärde på NHL. Då har lagens respektive säsonger börjat skapa olika mönster som spelbolagen inte hunnit plocka upp än. Men nu är det premiär och jag har valt att reka en match mellan två lag som har en del frågetecken att räta ut.

Sharks reser den relativt korta biten till LA för att precis som förra året starta säsongen i Staples Center. Kings, dåvarande regerande mästare, förlorade inte helt oväntat matchen efter lite för mycket slickande runt munnen vid hissningen av SC-bannern. Matchen slutade då 4-0 Sharks.

Nu är det lite andra förutsättningar. Kings har haft en ganska turbulent sommar. Man bröt kontraktet (aningen shady) med Mike Richards efter att denne åkt fast med smärtstillande substanser på gränsen till Kanada. Jarret Stoll spenderade sommaren med att medverka i Entourage-filmen och snorta koks, vilket ledde till att han nu har ett pisskontrakt över ett år med Rangers. I övrigt har man tappat en del veteraner och föryngrat truppen. Robyn Regehr är borta, Justin Williams likaså. Man har plockat in Milan Lucic som kommer bilda en vass lina tillsammans med Kopitar och Gaborik. Kings har en top 6 som måste anses som en av ligans absolut bästa. Bottom 6 är det fler frågetecken runt med Nick Shore som ska ta rollen som tredjecenter och Brown som kommer göra ännu en skitsäsong? Backsidan ser aningen svagare ut i år. Man har Plockat in Ehrhoff som är en fullgod ersättare till Sekera men hålet efter Regehr känns inte riktigt täppt. Jhonas Enroth agerar backup åt Quick.

Kings bekräftad starter: Jonathan Quick

Sharks är lite inne i en identitetskris efter att ha missat slutspelet förra säsongen. Det tidigare självklara topplaget i West är i lite av en övergångsperiod nu när veteraner som Joe Thornton och Pat Marleau börjar tappa farten. Vid den här tiden förra året stod Todd McLellan i båset, nu står tidigare Devils-coachen Pete DeBoer där istället. DeBoer är känd för sin defensiva hockey och det är någonting han ska få fason på här i San José. Antti Niemi är borta, förre Kings-backupen Martin Jones ersätter. Jones får likt Jon Bernier och Ben Scrivens nu chansen att på riktigt kriga om förstaspaden efter att ha trejdats bort från Quicks herravälde. Joel Ward plockas in från Caps, pålitlig top 9-spelare. Pavelski har till slut ett permanent C på bröstet.

Sharks bekräftad starter: Martin Jones


Mötena lagen emellan är alltid tuffa och prestigefyllda, men idag har vi en målvaktsmatch där båda har en hel del att bevisa. Quick möter sin tidigare backup och Jones tar sin examen som förstemålvakt i NHL när han ställs mot tidigare mentorn och kollegan. Jag förväntar mig en målsnål match, precis som premiärer ofta blir. Kings hade förra säsongen ett av ligans bästa records hemma och brukar sällan läcka bakåt på hemmaplan.
Jag tror på en tät målvaktsmatch och två lag som kommer ha försvar i första åtanke. 3-1 Kings känns vettigt.

På de senaste 8 mötena lagen emellan har 7 av dessa slutat med att minst ett av lagen misslyckats med att göra två mål.

Mitt spel blir på marknaden "Both teams to score 2 goals?" No. @ 1.95. Spelet hittar ni hos Unibet .
Jag lägger även en mindre slant på Sharks U1.5 @ 2.80.

Rygga om ni känner för't!



This is the stats tab
This is the post tip