Speltips

Speltips Olympiakos - Panathinaikos

Sport: Basket Spelstopp: 2015-10-08 20:00 Spela här

Speltips Olympiakos - Panathinaikos
Land: Grekland Liga: Grekiska cupen
Odds: 1,83 Speltips: Olympiakos - 1.5
2015-10-08 20:00 Olympiakos - Panathinaikos Olympiakos - 1.5 1,83 AddePadde

Gårdagens underspel satt även det då Gottingen precis som väntat hade problem att producera poäng. Idag vänder vi blickarna mot Grekland där gigantmötet Olympiakos – Panathinaikos står för dörren i den grekiska cupen.

Olympiakos kommer från en riktigt lyckad säsong, där man återtog tronen och vann den grekiska ligan, samtidigt som man tog sig ända till final i Euroleague där dock Real Madrid blev en för tuff nöt att knäcka. Nye coachen Giannis Sfairopoulos som anställdes inför förra säsongen har verkligen satt sin prägel på laget. Till denna säsongen har man dessutom förstärkt truppen med två riktigt rutinerade spelare som Hackett och D.J Strawberry som spelat i klubben tidigare med framgång.

Panathinaikos kommer från en hyffsad säsong, där man som tidigare nämnt förlorade titeln i ligaspelet, tog sig till playoffs i Euroleague och vann den grekiska cupen. Man har de senaste åren genomgått en fas där man successivt möblerat om i laget och gjort sig av med äldre spelare för att fasa in yngre förmågor. Något som syns i dagens trupp, där det finns en fin mix av gammalt och ungt. Känslan är dock att truppen inte riktigt är fulländad ännu, även om värvningen av Calathes är ett bra steg på vägen.

Det är som alltid en oerhörd prestige när dessa storklubbar ställs mot varandra, men jag tycker Olympiakos har ett bättre lag med mer spets och kvalitet. Dessutom har man fördelen av hemmaplan här och ett utmärkt tillfälle att göra ett statement och visa att man är på den grekiska tronen för att stanna även denna säsongen!

AddePadde - 08 Oktober, 2015, 12:25

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
malisa - 2015-10-08 18:25:32

...eller inte , ingen verkar streama denna cup match.

Tråkigt ...

malisa - 2015-10-08 17:04:15

Absolut !

Erkänner villigt att jag missade Young , han är ruggigt atletisk.

O är alltid ruskigt starka hemma och de kanske är korkad att gå emot dom men gröna ser jäkligt spännande ut denna säsong och med ny tränare och 4-5 nyförvärv kommer bli spännande att se hur de kommer att se ut.

Har för mig att unga Milutinov ( Partizan ) också skrev på O så jag är kanske ute och cyklar när jag misstrodde deras styrka under korgarna.

Till och med att jag kanske gör en puddel och ryggar ditt lir ikväll 😃

Hur som , kan bli roligt fight att kolla på ikväll.


AddePadde - 2015-10-08 15:06:37

Angående centerpositionen så håller jag inte riktigt med. Man har plockat in Patrick Young där som gjorde det bra i Galatasaray och bakom honom har man även två unga riktigt lovande greker i form av Agravanis & Papapetrou som klubben tror mycket på. Kanske inte riktigt redo för denna nivån ännu, men kommer få definitivt få mer speltid denna säsongen.

Angående Panathinaikos så håller jag med om att nye Pavlovic kan bli ett bra tillskott (åtminstone inlett lovande under försäsongen) vilket även nye Feldeine har gjort. Visst var det oerhört viktigt att Diamintidis kritade på nytt kontrakt.

Men Olympiakos har sina egna rutinerade rävar i Spanoulis & Printezis som alltid levererar.

Jag må kanske vara lite färgad här då jag alltid haft en liten förkärlek för de "rödvita", men tycker helt enkelt man är ett mer komplett lag och har ett större djup i truppen.

Må bäste man vinna! ;)

malisa - 2015-10-08 14:19:29

Grattis igen , du verkar vara i zonen ...

Dom röd-vita slår "alltid " gröna hemma , och lite vice versa när bli ombytta roller .

De som bekymrar mig lite är center positionen för de ser onekligen lite tunt ut bakom Hunter om nu inte den unga Cavadas gör succe på en gång.

Djordjevic har förstärkt ganska bra ; Raduljica och Kuzmic som centrar är inga stjärnor men två stora tunga gubbar som kommer göra skada / nytta under 40 min.

Inte bara Calathes , även Diamantidis som blev övertalad att köra en säsong till och han är levande legend , hjärta & själen sen stortidens dagar.

Plus Pavlovic och ny jänkare som 4-or och de ser onekligen lovande ut .

Dom nya gubbarna borde inte lida av KOMPLEXET så jag kommer för första gången gå emot dig och satsa på borta vinst ( ink. hcp ).

Som alltid , super lycka till !!