Kvartsfinal i Bejing och det är världsettan Novak Djokovic som tar sig an servekanonen John Isner.

John Isner tog sig förbi Millman med nöd och näppe. Millman vann första set och servade sedan för matchen i andra set när han blev bruten. Isner tog sedan tiebreaket och inledde avgörande setet med ett break och det räckte.

John Isner har ju en av tourens bästa servar. Det kombinerat med en fenomenal forehand gör det amerikanen väldigt svårbruten.


Novak Djokovic har än så länge dominerat totalt i turneringen. Han har kört över Bolelli och Zheng och på dessa två matcher har han endast tappat 5 gem.


Emot Isner blir spelet dock annorlunda. Det blir knappast några bolldueller i Isners serve och vi har vid flertalet gånger sett att det påverkar Djokovic spel då han kan tappa humöret mot de bästa servarna.


Williamhill erbjuder 1.70 på att det står 3:3 i gem efter 6 spelade gem dessa herrar emellan. Det betyder i stort sett att Isner behöver hålla tre raka gem emot Djokovic och det tror jag han klarar av. Isner kommer väl knappast hota i Djokovic serve, för han är alldeles för dålig från baslinjen.

Dessa herrar har mötts 9 gånger genom åren och såhär har första set slutat dessa 9 möten:
7:6
6:4
7:5
6:7
7:6
7:6
7:6
7:6
7:5

Med andra ord brukar det vara oerhört jämt mellan dessa herrar i första set. Tror det blir likadant även idag.

This is the stats tab
This is the post tip