Speltips

Speltips Luleå v HV71

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-10-10 16:00 Spela här

Speltips Luleå v HV71
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 1,75 Speltips: 1
2015-10-10 16:00 Luleå v HV71 1 1,75 holms

Även om Luleå inte har vart någon god vän att hålla i handen så här långt så tvekar jag inte endaste sekund här.
Så som HV71 uppträder just nu så vinner man inte på något lag i SHL. Det är den dystra sanningen för alla som har hjärtat i smålandsklubben. Och jag tror ju även att de flesta håller med mig.
Nu har man fyra raka förluster i serien. Emellan där lyckades man vinna en match i Kalle Anka Cup, 3-1 hemma mot Trinec. Då tänkte kanske många att nu, nu kanske den dystra trenden kan vinna. För nog fick man en liten straffspark till att studsa tillbaka gånger två då man gästades av Rögle. Nykomlingen Rögle som av alla är tippat sist eller näst sist.
Det gick ju ... sådär.
Förlust 4-2 och luvan neddragen för ansiktet. Igen.
Och jag vet inte riktigt vad som är värst.
Att inte lyckas slå Rögle hemma när det verkligen behövs, eller att som nyligen förlora med 5-0 mot värdelösa Modo.
Man har as we speak bara vunnit två matcher. Hemma mot ett för dagen (då) helt yrvaket Örebro och hemma mot Växjö. Och vad de sistnämnda går för just nu, det vet vi alla.

Finns så klart många förklaringar till varför HV71 just nu är ett sänke.
Men de enklaste är väl också de mest naturliga. De som måste och är är tänkta att leverera, de gör det inte. Långt i från.
Tänker närmast på pjäser som Erik Christensen, Martin Thörnberg och Ryan O’Byrne. Den sistnämnde vågar jag knappt tänka på vad han har i lön med tanke på det (icke)arbete han utfört hittills.
En herre som skulle dra det stora lasset som klassback. Återbetalningen hittills har väl vart ... tja, ca: noll kronor.
Senast sköt laget 33 skott, men det blev sällan särskilt farligt ändå med noll vilja framför keeper och avslut i egendomliga lägen. Brukar vara ett ont omen.
Nej, det ser allt annat än bra ut, just nu, för HV71.

Jag såg Luleå i Örebro. Då var de anskrämligt dåliga.
Ändå skönt att jag inte var ensam om att tycka det, för det brann i tränare Fagerwalls ögon efteråt. Så att de ändå har högre krav på sig än så.
Man skakade av sig den förlusten och begav sig till Karlstad och städade av Färjestad i sin del av Kalle Anka Cup, innan man förlorade efter förlängning borta mot det där Brynäs.
Dock. Sen kvittering från Luleås sida efter att hela Gavlerinken trodde att Ponthus Westerholm skjutit tre poäng till kaffemaskinen. Alltid något att ta med sig.

Nej, Luleå. En lördag hemma. Mot detta vingliga motstånd. Det borde bli en trea även om ni fortsätter att underprestera. Men skulle nästa växel hittas (det finns fler, det vet jag), då borde det inte vara något snack det här ...

holms - 10 Oktober, 2015, 01:11

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!