Det vankas elitseriehandboll under denna söndag och jag har hittat ett i mina ögon väldigt fint spel.



Hemmalaget är Drott som har börjat säsongen väldigt dåligt. Fyra förluster på fyra matcher med en målskillnad på -44 säger väl det mesta om deras start den här säsongen? Laget har en spelare som sticker ut betydligt mer än de andra och det är Pontus Zetterman som öser in mål för Drott. Jag tycker nästan synd om honom då han är väldigt duktig men det hjälper inte då laget inte alls fått ihop sitt spel än så länge. De har endast spelat en hemmamatch och i den blev det utklassning där Lugi vann med 33-20. Utöver den matchen har Drott förlorat på bortaplan mot följande lag:

Aranäs i den senaste matchen med 39-28.
Karlskrona 26-20.
IFK Kristianstad 37-23.


Det känns redan nu som att Drott kommer att få sikta in sig på att undvika sistaplatsen i serien som innebär direkt nedflyttning till Allsvenskan. En hemmamatch mot ett HK Malmö som förmodligen utvecklas mer och mer för varje säsong som går är inte en av de “måstematcher” som de har framför sig på sin hemmaplan i Halmstad. Det är snarare matcherna mot Skövde, Aranäs och Ricoh som de bör ha större chans att plocka poäng i, även om jag tror att de i nuläget inte skulle kamma hem kattpiss i dessa matcherna heller. Att Drott ska gå från en riktigt tung bortaförlust mot Aranäs (39-28) till att slå HK Malmö ser jag som väldigt osannolikt.


HK Malmö finner vi på en tiondeplats i tabellen trots att de vunnit två av sina fyra matcher. Vinsterna har dock kommit på hemmaplan mot Aranäs (31-21) och Karlskrona (32-28), alltså mot lag som Drott har fått stryk mot redan den här säsongen. Det har gått tyngre på resande fot för HK Malmö som i sin första match åkte på en svidande uddamålsförlust mot duktiga Lugi (24-23). De stod upp bra i den matchen och ledde faktiskt med fem bollar i halvtid för att sedan tappa det helt i andra och förlora den halvleken med sex bollar. Förlusten borta mot Ystad IF är inte så mycket att säga om då Ystad är ett väldigt starkt hemmalag som jag tror kommer sluta bland de tre främsta lagen i serien den här säsongen.


Idag är det alltså Halmstad och Drott som är platsen där HK Malmö ska plocka sina första två poäng på bortaplan den här säsongen och jag är övertygad om att de kommer lyckas. Jag anser att HK Malmö har en bättre bredd på sina spelare i truppen än vad Drott har samt att deras lägstanivå är betydligt högre än Drotts lägstanivå. I ljusa stunder så spelar dessutom HK Malmö väldigt bra handboll.


I HK Malmös trupp finner vi flera duktiga spelare:

Målvakten Dan Beutler som har väldigt mycket erfarenhet.
M. Pecikoza som är en väldigt duktig och fysiskt stark mittsexa.
Stian Tönnesen som är spelmotorn i laget med väldigt bra rutin från spel i tyska bundesliga.
Robert Månsson som är en ganska ung spelare som är väldigt talangfull och bra på niometer.
Daniel Komayesh som är en bra niometersspelare med bra skott.
Fredrik Lindahl som har varit med länge och bidrar med mycket till laget.



Det finns flera intressanta spel till den här matchen, som exempelvis:

HK Malmö -1,5 (i halvtid) @ 2,1

HK Malmö att leda i halvtid och vinna matchen @ 1,8 på bet365 .

HK Malmö -1,5 (fulltid) @ 1,75 på Unibet .

HK Malmö -2,5 (fulltid) @ 2 på bet365 .



Det är alltså bara att välja och vraka bland dessa fina spel. Jag väljer dock att fega lite och fokusera på spelet HK Malmö -1,5 till 1,75 som jag tycker är väldigt generöst då jag tror att de vinner ganska bekvämt. Skulle det vara så att spelet inte stämmer fullt ut för HK Malmö så kan de trots det klara av att vinna med minst två bollar.

Mitt spel blir alltså HK Malmö -1,5 till 1,75 som jag lirar på Unibet och jag slänger faktiskt in 5 / 5 units på detta spelet som jag tror väldigt mycket på!



Lycka till med era spel idag och njut av helgen för det ska jag göra!


För mer snack och speltips så följ gärna mig på twitter @WestherAnton

Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/westahbalonmano

This is the stats tab
This is the post tip