Sverige -1,5 mot Moldavien spelar jag på måndagen.

Inte världens roligaste odds, men jag tror Sverige tar en rätt klar seger här. Med tanke på hur Sverige spelat den senaste tiden kan det förstås känna lite småriskabelt att lägga sina polletter på Hamréns gäng, men Moldavien är riktigt trötta. Jag konstaterade det inför deras match mot Ryssland i fredags och jag säger samma sak nu. Då fixade man en reducering i 85:e, vilket förstörde hcp-spelet på Ryssland. På bortaplan tror jag det blir en annan femma.

1 Österrike 9 8 1 0 19-5 25
2 Ryssland 9 5 2 2 19-5 17
3 Sverige 9 4 3 2 13-9 15
4 Montenegro 9 3 2 4 10-11 11
5 Liechtenstein 9 1 2 6 2-23 5
6 Moldavien 9 0 2 7 4-14 2

Sverige är klart för playoff och Moldavien har inte heller något att spela för. Men det finns trots allt en minimal chans att Montenegro besegrar Ryssland, vilket gör att vi kan nå andraplatsen. Då måste vi såklart vinna själva. Det får vi helt enkelt se till att lösa.

Berg och Durmaz har lämnat truppen, vilket öppnar för följande elva:

Iskasson; Lustig, Antonsson, Granqvist, Bengtsson; Larsson, Ekdal, Källström, Zengin; Guidetti, Ibrahimovic

Moldavien har två spelare avstängda i den här matchen och får därmed möblera om lite. Ett plus för Sverige, men inget som borde spela in supermycket egentligen.

Varför tror jag då att Sverige vinner det här med två mål eller fler?

Matcherna i den förra samlingen (förlusterna mot Ryssland och Österrike) var bedrövliga för Sverige. I synnerhet hemmautskåpningen mot Österrike. Tror att Hamrén och spelarna väldigt gärna vill ta sig samman och göra det som krävs för att den här insatsen ska anses vara godkänd. Borde finnas ett stort revanschsug för att göra det bra inför hemmafansen.

Guidetti verkar få starta. Är väl inte så att jag anser att det är ett superlyft rent kvalitetsmässigt just nu. Men hans energi tror jag det här laget kommer må väldigt bra utav. Och han kommer ju såklart vara ruskigt sugen på att bevisa vad han går för.

Under Hamréns tid har vi oftast klarat av att vinna med ett par bollar mot blåbärslagen på hemmaplan. Hemmamatch nu mot ett Moldavien som har noll att spela för - det blir inte så mkt mer passande motstånd än så att lösa en klar seger för att ingjuta lite positiv stämning runt laget inför play off-matcherna nästa månad.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip