Under 3 mål asian mellan Kroatien och Malta spelas. Spelet innebär att pengarna trillar tillbaka på kontot om det blir tre mål, medan det blir förlust på 4 eller fler.

Tabell:

1 Italien 9 6 3 0 14-6 21
2 Norge 9 6 1 2 12-8 19
3 Kroatien 9 5 3 1 19-5 17
4 Bulgarien 9 2 2 5 7-12 8
5 Azerbajdzjan 9 1 3 5 7-16 6
6 Malta 9 0 2 7 3-15 2

Kroatien måste vinna och hoppas att Italien tar poäng hemma mot Norge. Att man klarar av att besegra malteserna råder det nog inga tvivel om, frågan är vad Italien gör mot Norge.

Kroatien är utan Luka Modric och Mario Mandzukic här. Även om jag inte är något större fan av den senare är det klart att det är två avbräck som känns. Framför allt spelmotorn Modric hade nog behövts här för att lösa upp lite knutar.

Tänkbar elva:

Subasic; Srna, Corluka, Vida, Vrsaljko; Brozovic, Kovacic; Perisic, Rakitic, Pjaca; Kalinic

Som bekant är det ju inbördes möten som gäller före målskillnad. Det innebär att Kroatien inte behöver mata på i 90 minuter för att målskillnadsboosta. Den här matchen spelas sent på tisdagskvällen, samtliga spelare har ny viktig ligamatch i helgen och lär vara mer sugna på att bara spela av matchen när det väl är avgjort här snarare än att bjuda 1500 malteser i publiken på show.

Malta kommer spela som vanligt, dvs. försöka göra det svårt och trångt för motståndet. Ambitionen är att hålla 0-0 så länge som möjligt. Framåt är man rätt så kalla, så det hade förvånat mig stort om laget gör mål här.

Defensivt har Malta blivit bättre de senaste åren. Inför den här matchen har man bara släppt in ö2,5 i 1/15 senaste matcherna. Det inkluderar dubbla möten med Italien samt bortamötet med Kroatien.

Planen är inte heller i direkt toppskick här, underlättar knappast det mer spelskickliga bortalaget.

0-1 eller 0-2 känns inte alls omöjligt här. Jag tror att ett underspel före matchen öppnar upp fina möjligheter att livespela hem säker vinst.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip