Speltips

Speltips Falcons vs Saints

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2015-10-16 02:00 Spela här

Speltips Falcons vs Saints
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1,95 Speltips: Falcons -3,5
2015-10-16 02:00 Falcons vs Saints Falcons -3,5 1,95 RoloMartins

Thursday Night Football. Obesegrade Atlanta Falcons (5-0) möter ett New Orleans Saints (1-4) som inte startat bra alls. Två lag, vars förutsättningar radikalt ändrats över ett par säsonger. Jag kommer spela Atlanta Falcons som segrare. Falcons -3,5 på bet365 .com.

Vi börjar med Atlanta Falcons som gjorde "rent hus" i sin "coaching staff" och plockade in Seattle Seahawks defense-guru, Dan Quinn. Denne Quinn har de senaste två åren vunnit Super Bowl och ifjol torskat Super Bowl på matchens sista spel. Han har jobbat sig upp från lägsta coachingrollen på ett team till numera head coach-gig i Atlanta. Dan Quinn är en kulturbärare av rang.

Dan Quinn har kommit in till Falcons med sin tro och uppfattning HUR Falcons skall spela. Han har exempelvis fått gamle QB-stjärnan Matt Ryan - "Matty Ice" att förstå hur viktigt det är att ständigt vara närvarande runt sin offensiva lina - i omklädningsrummet och även utanför omklädningsrummet. Skapa rapport med sina medspelare. Quinn har kanske ligans absolut främste WR i form av Julio Jones. Han har börjat exceptionellt bra, trots små slitningar på kroppen den senaste tiden, MEN framförallt har "defense-gurun" Quinn jobbat hårt med defense och Falcons "pass rush". Det som har gjort Atlanta desto mer svårslagna i år är spelmixen tack vare grymma WR's och en revitaliserad RB-duo i form av Davonta Freeman och Tevin Coleman. Freeman leder NFL med sina 645 yards. Stekhet är bara förnamnet. Håll utkik på honom under matchen. Helgrym på slutet!

Vad finns det då att säga om New Orleans Saints? Nja; inte mycket. De har haft ett jättebekymmer i år, då deras "salary cap" har spelat dem stora, stora spratt. Inga stora investeringar, lappat ihop sin defense för "petty cash", sålt sitt vassaste offensiva vapen i form av Jimmy Graham. Merparten av dessa pengar ligger i avtal/kontrakt med spelare som numera inte ens spelar för Saints. Det brukar kallas för "dead money".

Saints har en grym coach i Sean Payton; som är från Bill Parcells coachingträd (se Belichick, se Coughlin m fl), men genom bekymret nämnt ovan har Payton/Saints ligans sämsta defense kopplat till hur många yards man hittills gett upp - 409 yards per match. Helt osannolikt. Deras secondary är i det närmaste "in oblivion" och när man som idag möter ett Atlanta Falcons med en långpass-QB som Matt Ryan kan stora hål skapas.

Saints har som redan nämnts tappat tandemparet QB Brees och TE Graham, då Graham blev trejdad till Seattle. Brees hade Graham som "räddningsplanka" många gånger, då långpassen levererades. Nu har Brees och Saints EJ den "go-to-guy" längre. Det syns väldigt tydligt i statistiken.

Storylines:

1. 2014 möttes Falcons och Saints två gånger och Atlanta vann bägge gångerna.

2. Falcons har ett väl fungerande run offense och ett väl fungerande pass offense. Saints kommer få bekymmer med att värja sig i fyra quarters. Jag är övertygad om att Falcons kommer dominera en av områdena och det räcker mycket långt i afton.

3. Saints offense har hittills varit katastrofala att nå 1 downs. Det går inte att INTE ta sig framåt. 4,82 yards per spel. Den sämsta inledningen sedan 2005. Lägg sedan till Saints defense, där man som ovan nämnts gett upp 409 yards per match.

4. Det surras väldigt mycket om Saints, men inte om framgångar på pitchen, utan rykten om att Payton är på väg bort. Mycket stök och tugg i allmänhet som tar bort fokus från vad det egentligen handlar om - att spela bra fotboll.

5. Saints skadelista är också diger, vilket självfallet spelar in.

Slutkommentaren är ganska enkel, även om vi vet att alla matcher skall spelas. OM Saints inte får ordning på punkterna ovan kommer Falcons att köra över dem, trots hemmaplan. Falcons måste kliva in med rätt mindset och spela disciplinerat i fyra hela quarters. Gör Falcons det vinner man denna match.

Jag spelar Falcons -3,5 på bet365 .com till oddset 1,95.

/RoloMartins

RoloMartins - 15 Oktober, 2015, 20:34

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!