Manchester City vs Bournemouth på Etihad Stadium 16.00.

Tabell:
1. Manchester City 8 6 0 2 +12 18p
15. Bournemouth 8 2 2 4 -2 8p

City forsätter kämpa för att toppa tabellen, med Arsenal tätt bakom med två poäng efter. Förlusterna 1-2 West Ham och Tottenham 4-1 har lett till att City tappade det lilla försprånget laget hade. En stark 6-1 vinst mot skadelaget Newcastle blir troligtvis början på en ny segersvit, om inte lagets skador drar ner dem för hårt.
Delph, Clichy, Aguero, Silva och Kolarov missar lördagens match mot nykomlingarna Bournemouth. Toure och Nasri rapporteras vara åter fit men en startplats är ännu osäkert. Tror lite att en vinst för City och mitt spel hänger på att Bournemouth blir mållösa. Wilfried Bony lär med största säkerhet få en startplats och han lär vara riktigt sugen på att visa upp sin explosivitet som han besitter, om då Bournemouth hänger en balja så kan detta troligtvis dra iväg rejält. Se Citys senaste hemmamatch mot Newcastle till exempel. Då Aguero stod för hela fem mål. Tur (i oturen) att han missar lördagens match!

Hemmalaget i lördagens match har vunnit de 10 av de 11 senaste ligamatcherna och endast sju mål har släppts in. Nu saknas många viktiga nyckelspelare och jag tror inte att City kommer att hitta rätt från start.

Bournemouth fortsätter att kämpa i ligan men på Etihad tror jag inte nykomlingarna får mycket att säga till om. Lagets lovande nyförvärv Tyrone Mings, som kom från Southampton, fick bara 12 minuter innan har var tvungen att gå av på grund av en allvarlig knäskada. Trist var det att se, då han missar resten av säsongen. Missar gör också Gradal, Arter, Elphick och WIlson. Callum Wilson, lagets stjärna, blir ett tungt avbräck då han är lagets skyttekung, med sina fem mål. In på topp med Glenn Murray som höjde sig själv aningen efter matchen mot Watford senast, där han nätade.

Det har varit uppehåll för landslagsspel och jag har min teori om att storlagen gör alltid en bra första match i ligan när laget samlas återigen. En vinst till City tror jag på, i en match där hemmalaget ska spela ihop sig i första halvleken.

Jag spelar Manchester City och U3.5 mål till 2.20 hos bet365 , med 1.5/5 units.