Speltips: MFF - KFF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-10-17 16:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.2
Tips: 1/1
Väljer att spela MFF 1/1 - dvs. Att ledabåde i halvtid och vid fulltid hemma mot Kalmar FF. UB ligger på 2.20 - vilket är 20 punkter högre än exempelvis 365. Tycker 2.20 känns bra.

Tabell:
5. Malmö 27 13 9 5 50:32 48
13. Kalmar 27 7 6 14 26:36 27

MFF krigar med Elfsborg om den viktiga fjärdeplatsen - som ju ger Europaspel om något av de översta fyra lagen skulle vinna Svenska Cupen.

Kalmar behöver någon pinne till för att känna sig helt säkra på nytt kontrakt. Har dock Gefle kvar att möta på hemmaplan - vilket får räknas som någon form av livlina.

Statistiken:
MFF: 7 ggr segrar ht+ft hemma. 3 segrar ht/ft borta.
KFF: 4 förluster ht/ft borta. 4 förluster ht/ft hemma.

MFF:s trupp:
Johan Wiland, Fredrik Andersson
Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Kári àrnason, Pa Konate, Carvalho
Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Vladimir Rodic, Mattias Svanberg
Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg

Saknar: Yotun och Rasmus Bengtsson som är avstängda.


Kalmars trupp:
Truppen
1. Ole Söderberg (mv), 2. Markus Thorbjörnsson, 3. Marcus Nilsson, 5. Viktor Agardius, 7. Ismael, 9. Marcus Antonsson, 10. Tobias Eriksson, 13. Emin Nouri, 14. Stefan Larsson, 22. Måns Olström, 23. Viktor Elm, 24. Filip Sachpekidis, 26. Svante Ingelsson, 27. Papa Diouf, 29. Romario, 31. Carl Johansson, 33. Johan Ramhorn, 77. Lars Cramer (mv), 80. Nenad Djordjevic
Saknar: Ludvig Öhman (17/0) som är avstängd, Rasmus Elm (10/0), Jonathan Ring (19/1) och David Elm (16/3) är skadade.

Avbräcken är klart mer kännbara för Kalmar FF. Malmö har bredare trupp.Som alla säkert känner till har MFF Champions League på onsdag. Men det är hemmamatch och på onsdag i stället för tisdag, vilket gör att man har 3 hela dygns vila före den matchen. Inte någon jättefara med att behöva vila spelare och så alltså. Rent generellt tycker jag Malmö klarat av allsvenska matcherna som föregått CL-spel/kval på ett bra sätt. Även om man inte alltid vunnit har prestationerna varit bra. Värre har det varit med matcherna efter CL-spel/kval (även om efter och innan vid ett par tillfällen varit samma sak).

En del spelare har varit iväg med landslag men många har fått träna på hemma i Malmö, kan vara nyttigt med vila för en sån som Rosenberg. Hareide talar dessutom om uppåtgående form på Sana/Eikrem - två spelare med hög kapacitet men som inte fått ut allt sitt kunnande såhär långt.

Hemma är Malmö jäkligt starka, i synnerhet har man varit det efter sommaruppehållet och sedan man fick in sina nyförvärv. Hade oflyt som inte fick en trea mot Elfsborg, hade det inte varit för den hade man haft fem raka hemmasegrar.

Att det finns hög kapacitet i laget råder det inga tvivel om - jag är fortfarande övertygad om att det här laget är det med högst högstakapacitet i landet. Slarv mot bottenlag, i synnerhet borta, har gjort att man inte är med i guldkampen. Nu borde det finnas mkt motivation i laget. Hareide har hela hösten talat om vikten att komma fyra för att ge sig själva så bra chans som möjligt att få spela Europaspel även nästa säsong. Är också en god idé att försöka steppa upp och hitta formen inför veckans CL-match mot Shakhtar - det är ju lagets stora chans att ta poäng som i slutändan kan innebära gruppspel i EL.

Kalmar då? En stor besvikelse i år. Bortaspelet har varit bedrövligt dessutom. 9 poäng på 13 matcher är inte godkänt. Det är faktiskt ett facit lagen som åker ur serien brukar ha. Kall form före uppehållet med en seger på de sista 9. Den kom hemma mot Halmstad, ett av få lag bakom smålänningarna i tabellen. Verkade inte direkt vara en uppryckning på g då i alla fall. Möjligt att uppehållet gjort laget gott, det återstår att se. Räknar med att laget försöker backa hem och grisa sig till ett kryss.

Jag tror MFF sätter full fart framåt direkt här. Det skiljer en klass mellan lagen och det hoppas jag MFF visar från start. CL väntar i veckan och det är lika bra att försöka göra slut på det här tidigt. Har man bara ledningen i ht tror jag inte man släpper den.

@nokkan21
  MFF - KFF
Spela på Speltips MFF - KFF
Polsater - 16 Oktober 2015 - 17:53
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:30  Toronto - Detroit
Ishockey - NHL - 2 money line
2.45
02:00  Sung Kang
Golf - CJ Cup - Vinnare/plats
51.00
03:30  Spurs - Timberwolves
Basket - NBA - 2 (1h)
2.00
04:05  Suns - Trail Blazers
Basket - NBA - 2
1.83
14:00  Krajinovic - Berankis
Tennis - ATP Moskva - Berankis
2.75
14:00  Schwartzman - Escobedo
Tennis - ATP Antwerpen - Esc hcp +4,5 games
1.91
18:00  Dimitrov - Janowicz
Tennis - ATP Stockholm - Janowicz
3.60
19:00  Örebro - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.74
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming