OBS! Avspark 18.15.

Midtjylland kan man lita på. I alla fall mot Randers, ett lag man slog för femtioelfte gången till 1,90 i går! I dag går jag inte på J-Södras förmodade guldfest mot Östersunds FK. Om Sirius tappar poäng mot Varberg (kl 15) är Allsvenskan redan säkrad. Annars räcker det med en ynka poäng på tre matcher. Men det är i dag man vill festa loss - hemma mot serietvåan Östersunds FK inför ett fullsatt Stadsparksvallen.

Senaste möten
Östersund - J-Södra 1-1

2014
J-Södra - Östersund 4-0
Östersund - J-Södra 1-0

Superettan
1. Jönköpings Södra IF 27 18 6 3 49-23 26 60
2. Östersunds FK 27 16 7 4 52-24 28 55
3. IK Sirius FK 27 13 12 2 47-22 25 51

J-Södra hemma
13 11 1 1 28-8 20 34

Formen
O, V, V, O, V

Senaste match
Syrianska - J-Södra 1-1

Östersund borta
13 5 4 4 14-12 2 19

Formen
V, F, V, O, V

Senaste match
Östersund - GAIS 4-0

J-Södra kan alltså säkra Allsvenskan i dag - och min känsla är att man inte förlorar den här matchen. Bra hemmastats mot Östersund - ett lag som inte alls trivs på gräs - och med vetskapen att endast en poäng räcker för spel i Allsvenskan 2016. Otroligt imponerad av Jimmy Thelins lagbygge där han skapat ett lag med ett aggressivt presspel och som snabbt hittar in i djupet bakom motståndarens backlinje. Anfaller med mycket folk och har många hårt arbetande spelare. Värdiga vinnare av Superettan i år. Sedan har vi Östersunds FK som spelar den vackraste fotbollen i serien (landet?) men som är klart bättre hemma på plasten än när det blir gräsmatcher på resande fot. Bara kolla vilka lag dom torskat mot borta i år: Värnamo, Mjällby, Varberg och konstgrässpelande Syrianska. ÖFK får svårare när bollen inte går lika snabbt i sidled och motståndarna lyckas hålla sig kompakta.

Med det sagt tror jag på en jämn match här. ÖFK är rädda för J-Södras omställningar och J-Södra är rädda för att öppna upp sig för mycket mot ett bollskickligt ÖFK. Vore ju jävligt tråkigt för hemmapubliken om J-Södras allsvenska firande antingen skjuts upp ytterligare eller får firas efter att Sirius redan gått bort sig och de grönklädda förlorat hemma mot tvåan. Nej, det handlar om stolthet här oavsett om uppflyttningen redan är klar inför matchen eller ej.

Förutsättningar inför matchen (Östersundsposten)

Preliminära startelvor; Jönköping: Anton Cajtoft -Tom Siwe, Tobias Nilsson, André Calisir, Viktor Rönneklev - Jesper Svensson, Daryl Smylie, Fredric Fendrich, Tommy Thelin - Liridon Silka - Fredrik Olsson

ÖFK: Haraldur Björnsson - Alex Dyer, Douglas Bergqvist, Sotirios Papagiannopoulos, Dennis Widgren - Fouad Bachirou, Brwa Nouri, Jamie Hopcutt - Michael Omoh, Andrew Stadler, Kujtim Bala

Saknas
Jönköping: Joakim Karlsson och Robert Gojani, avstängda pga gula kort.
ÖFK: Monday Samuel och Sebastian Lundbäck som är långtidsskadade. Ronald Mukibi och Fouad Bachirou har skadeproblem, men kan troligen spela.

SPELTIPS
Jag tror på en jämn batalj rakt igenom. J-Södra är nöjda med kryss här - då har man all rätt att kröka järnet i kväll! Spelar under 2,5 mål till 1,93 hos Svenska Spel (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip