Elfsborgsseger med insatsen tillbaka på kryss spelas också på måndagen.

Tabell:

1. Norrköping 27 18 6 3 53:29 60

5. Elfsborg 27 14 7 6 50:33 49

Hemma:
5. Elfsborg 13 8 4 1 27:14 28

Borta:
1. Norrköping 13 8 4 1 20:10 28

IFK Norrköping får klara sig utan Emir Kujovic. Skyttekungen har stänkt in 19 och spelat fram till 4 den här säsongen. Även om Kamara är en okej ersättare blir det ändå ett stort avbräck och viss förändring i spelet. Nu verkar det som att även Bärkroth missar matchen.
- Förmodligen kan han inte vara med, säger IFK:s manager Janne Andersson.

Han är också väldigt viktig för Pekings spel med sin utmaningsförmåga. Innebär att Tkalkic tar Bärkroths plats och att Telo får spela vänsterback. En del förändringar med andra ord. Truppen:

4. Andreas Johansson 5. Christoffer ”Totte” Nyman, 6. Linus Wahlqvist, 7. Alexander Fransson, 8. Rawez Lawan, 9. Arnà³r Ingvi Traustason, 11. Christopher Telo, **14. Nicklas Bärkroth**, 15. Marcus Falk Olander, 16. Joel Enarsson, 17. Alhaji Kamara, 20. Daniel Sjölund, 23. David Boo Wiklander, 24. Gentrit Citaku, 25. Filip Dagerstål, 27. Tesfaldet Tekie, 29. Edvard Setterberg, 30. Nikola Tkalcic, 91. David Mitov Nilsson


Elfsborg har inga direkta nyckelspelare borta:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Andreas Klarström, Niklas Gunnarsson, Sebastian Holmén, Anders Svensson, Anton Lans, Adam Lundqvist, Simon Lundevall, Simon Hedlund, Arber Zeneli, Marcus Rohdén, Anton Andreasson, Henning Hauger, Per Frick, Viktor Prodell, Arjan Mostafa, Viktor Claesson
Saknas: Lasse Nilsson (skadad), Jesper Manns (skadad), Emir Bajrami (långtidsskadad), Jon Jönsson (långtidsskadad), Daniel Mobaeck (långtidsskadad)

Blytung match det här. IFK Norrköping är väldigt nära ett guld och går såklart för det. Men med tanke på att Blåvitt har en småknepig bortamatch är laget nog hyfsat nöjda om det blir en poäng här. För det är en ruskigt svår allsvensk bortamatch det här. Elfsborg förlorar som bekant ytterst sällan hemma i Borås. Tre av de senaste 28 har man förlorat - starka papper i en liga där alla slår alla.

Nu har Norrköping visserligen varit väldigt bra på bortaplan i år. Men nu ska man möta Elfsborg och i sista omgången möter man Malmö FF - så två av de allra svåraste bortamatcherna återstår. Frågan är om statistiken är lika imponerande när vi summerar Allsvenskan 2015. Faktum är att man inte klarat av att besegra något av topp 7-lagen på bortaplan.

Elfsborgs motivation finns i att de vill komma fyra. FJärdeplats garanterar Europa om något av topp 4-lagen vinner Svenska Cupen nästa säsong - det var ju så Elfsborg fick spela Europa i år. Hemma i Borås är laget som sagt oerhört bra. Besegrade AIK och borde nog ha fått med sig 3 pinnar mot Blåvitt. Anders Svensson gör några av sina sista matcher också - så räknar med att han vill avsluta på ett så bra sätt som möjligt.

Jag är väldigt imponerad av Norrköping i år och hoppas att sagan håller i sig ända in i mål, att de faktiskt får vinna det där guldet. Formen före uppehållet var magisk med 7 raka segrar. Men här har jag faktiskt svårt att se laget vinna. Skyttekungen saknas - det tror jag kommer kännas här. Dels blir det ett annorlunda spel, dels är man lite mindre vassa där fram.

i Borås är Elfsborg dessutom inte lätta att besegra - oavsett om man har avbräck eller inte.

Det här blir tajt och jämnt, känns som att kryss ligger nära till hands. Men om något lag ska vinna tror jag det är hemmalaget.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip