Speltips

Speltips Malmö FF - Shakhtar Donetsk

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-10-21 20:45 Spela här

Speltips Malmö FF - Shakhtar Donetsk
Land: Sverige Liga: Champions League
Odds: 2.10 Speltips: 1X
2015-10-21 20:45 Malmö FF - Shakhtar Donetsk 1X 2.10 mr_england

Spel: Malmö FF med asian handicap +0.5 till oddset 2.10 hos bet365 . I praktiken samma spel som 1X men asian handicap +0.5 brukar ge högre odds än dubbelchansen 1X.

Precis som tidigare och som jag skrev i min rek på Malmö FF mot Celtic så fortsätter Malmö att vara extremt underskattade av spelbolagen. Särskilt på hemmaplan mot motstånd som inte tillhör den yttersta Europaeliten. Det här är oerhört märkligt men det är väl så att det stora spelarkollektivet i Europa har väldigt lågt förtroende för svensk fotboll. För oss svenskar är det dock fantastiskt då vi kan fortsätta att fylla på våra spelkassor. Gång på gång på MFF i den här typen av matcher!

Om vi bortser från Malmös möten mot storheter som Juventus, Atletico Madrid, PSG och Real Madrid så har Malmö en fantastisk statistik på hemmaplan mot lag som är bra men som ändå håller en klart lägre nivå än de lag jag nämnde ovan. Här är lite statistik från de två senaste säsongerna mot det jag väljer att kalla ”europeiska mellanlag”…

25 aug, 2015: Malmö FF – Celtic 2-0
05 aug, 2015: Malmö FF – Salzburg 3-0
01 okt, 2014: Malmö FF – Olympiakos 2-0
27 aug, 2014: Malmö FF – Salzburg 3-0
06 aug, 2014: Malmö FF – Sparta Prag 2-0

Som ni kan läsa har Malmö FF en otrolig statistik mot den här typen av motstånd. Det är inte bara fem raka segrar. Det är i flera fall väldigt klara segrar. I alla fall på papperet. Vad gäller Malmö så hittar jag inget som tyder på att de ska vara sämre den här gången. De vann sin senaste match i allsvenskan med 3-0 hemma mot Kalmar och de har inte några stora problem med skador eller avstängningar.

Det man kan ha invändningar mot i min rek är att Shakhtar Donetsk är ett bättre lag än de jag listar ovan. Det stämmer men statistiken är ändå väldigt talande till Malmös fördel. Shakhtar, som senast slutade tvåa i den ukrainska ligan, är inte heller ett lika bra lag idag som de exempelvis var 2010/11 då de nådde en kvartsfinalplats i Champions League. Då Donetsk ligger i östra Ukraina har laget även drabbats väldigt negativt av konflikten i Ukraina. Man spelar numera inte längre sina hemmamatcher i Champions League på sin egen hemmaplan utan i Lliv. Träningen sköts oftast från Kiev. Precis som Malmö har Shakhtar 0 poäng efter två spelade matcher i Champions League. Shakhtar inledde med att förlora med 4-0 borta mot Real Madrid och förlorade sedan med 3-0 "hemma" mot PSG.

Inför den här matchen får Shakhtar tillbaka ukrainske landslagsspelaren Stepanenko medan Malmös Yotún är avstängd. Besök skadekollen .com för fullständig info gällande skador och avstängningar.

Jag tror att Malmö har en väldigt bra chans att ta minst en poäng i den här matchen. Shakhtar kommer säkert ha mycket boll men Malmö känns mer effektiva. Med den statistik jag listar ovan och med tanke på att Malmö bara förlorat en av sina fjorton senaste hemmamatcher, det mot Real Madrid, så känns oddset 4.50 på en Malmöseger och framförallt 2.10 på 1X väldigt högt!

Spel: Malmö FF med asian handicap +0.5 (1X) – odds 2.10 hos bet365

TV: TV3/Viaplay

mr_england - 20 Oktober, 2015, 13:33

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!