bet365 livestreamar alla NBA-matcher.

Den 27 oktober börjar årets NBA-säsong. Ny säsong på andra sidan Atlanten innebär ny säsong med rekar här på sajten. Jag tänkte börja den här säsongen med att titta på ett par långtidsspel. Först ut: årets poängkung.

Det handlar alltså om att hitta den spelare som kommer att ha högst poängsnitt under NBA:s grundserie. I fjol var det en vansinnigt vansinnig Russel Westbrook som blev poängkung efter att ha snittat 28,1 poäng på sina 67 spelade matcher. Tvåa blev MVP-tvåan James Harden som snittade 27,4 poäng på 81 spelade matcher.

Årets favorit bland spelbolagen är Kevin Durant, Oklahoma City Thunders superstjärna som fick fjolårssäsongen förstörd på grund av skador. Han spelade bara 27 matcher i fjol och snittade då 25,4 poäng. Nu får man 3.50 gånger pengarna på att Durant ska vinna poängligan (på Unibet ). James Harden, som i fjol hade näst högst poängsnitt, ger 6 gånger pengarna.

Russell Westbrook, som ju vann i fjol, ger nu hela 11 gånger pengarna. Det handlar mycket om att han spelar i samma lag som Kevin Durant. Nu är Durant tillbaka och då kommer Westbrook inte kunna skjuta lika många skott och göra lika mycket poäng. Det är Durant som är stjärnan och Durant ska få sina skott. Det är hans lag.

Men den spelare jag väljer att satsa en mindre peng på är Portlands Damian Lillard. Han ger, precis som Westbrook, 11 gånger pengarna på Unibet .

Varför Lillard tänker kanske ni nu? Han gjorde ju ”bara” 21 poäng per match i fjol? Jo, visst - men det har hänt otroligt mycket med Portland under uppehållet. Portland var i fjol ett starkt lag med en slagkraftig startfemma, där många spelare kunde dela på det offensiva ansvaret. Nu är laget ”söndersprängt”. LaMarcus Aldridge som i fjol var lagets bäste poänggörare (23,4 poäng per match) och en av spelarna som sköt flest skott per match i hela ligan, har nu lämnat. Borta är också Wesley Matthews, en av ligans bättre trepoängsskyttar som i fjol sköt över sju trepoängare per match.

Låt oss göra det ännu mer tydligt. Här är Portlands sex bästa poänggörare från i fjol:

1. LaMarcus Aldridge 23,4 poäng (Bytt lag)
2. Damian Lillard 21 poäng
3. Wesley Matthews 15,9 poäng (Bytt lag)
4. Arron Afflalo 10,6 poäng (Bytt lag)
5. Robin Lopez 9,6 poäng (Bytt lag)
6. Nicolas Batum 9,4 poäng (Bytt lag)

Damian Lillard kommer alltså att få ett enormt ansvar i ett betydligt svagare Portland. Han kommer att få bära laget. Han kommer att få skjuta många fler skott per match och garanterat göra fler poäng. Jag tror också att Lillard kommer att ta ytterligare steg i sin unga NBA-karriär den här säsongen. Han är stor talang som har mycket offensiva kvaliteter i sig. Jag tror att han trivs med att vara lagets solklara nyckelspelare och jag tror att han växer med uppgiften.

Spelar alltså Lillard som bäste poänggörare i NBA:s grundserie till oddset 11.00 på Unibet .
Units: 1/5.

This is the stats tab
This is the post tip