På söndag är det ett italienskt toppmöte i Serie A. Serielederna Fiorentina tar emot ligatvåan Roma på Stadio Artemio Franchi.

Känns på förhand som en väldigt oviss match som kan sluta lite hur som helst. Fiorentina har imponerat och tagit 18 av 24 poäng på dom inledande 8 matcherna, Roma poängen bakom på 17.

Fiorentinas 5 senaste matcher:

Fiorentina-Lech 1-2
Napoli-Fiorentina 2-1
Fiorentina-Atalanta 3-0
Beleneses-Fiorentina 0-4
Inter-Fiorentina 1-4


Romas 5 senaste matcher:

Leverkusen-Roma 4-4
Roma-Empoli 3-1
Palermo-Roma 2-4
Bate-Roma 3-2
Roma-Carpi 5-1


Troliga startelvor:

Fiorentina
(3-4-2-1)
Tatarusanu
Tomovic, Rodriguez, Astori
Blaszczykowski, Vecino, Badelj, Alonso
Ilicic, Valero
Kalinic

AS Roma
(4-3-3)
Szczesny
Florenzi, Manolas, Castan, Digne
Pjanic, De Rossi, Nainggolan
Salah, Dzeko, Gervinho

Trots serieledning kommer hemmalaget med en lite tveksam form. 2-1 förlusten mot Napoli i förra helgens ligaspel följdes upp av en 1-2 förlust mot det polska laget Lech i EL. Trots att man roterade en hel del i truppen mot Lech så var det definitivt inte ett resultat man hade räknat med. En av få saker som var positiva för Fiorentina var att den allt för ofta skadedrabbade Guiseppe Rossi var tillbaka på planen och i målprotokollet.
Fiorentinas främsta vapen den här säsongen har varit den offensiva trion Ilicic, Valero och Kalinic. Ilicic ser äntligen ut att ha hittat rätt i Italien och producerar poäng match efter match. Borja Valero är en löpstark och bra passningsspelare som alltid är ett ständigt hot framåt . Längst fram hittar vi Kalinic som har tryckt in 5 bollar i Serie A den här säsongen och är därmed bästa målskytt i laget. Ingen av dessa spelare fanns med från start i mötet mot Lech senast.

Bortalaget Roma är ett lag som har en minst sagt stark offensiv. Trots att Romas kanske tyngsta namn offensivt Edin Dzeko varit skadebenägen och inte gjort mål sedan 30 augusti så har laget gjort 20 mål på de 8 inledande matcherna i Seire A (bäst i ligan). Nu är Dzeko på bättringsvägen och blev inbytt senast mot Leverkusen och jag ser det inte som en omöjlighet att han startar på söndag vilket naturligtvis skulle vara ett styrkebesked för Roma.
Romas främsta styrka i det offensiva spelet är speeden man visar upp. Salah, Gervinho och Falque för att nämna några är tre ruskigt snabba spelare som allt som ofta radar upp målchanser. Nu när "målsumparen" Gervinho även hittat nätat 3 gånger den här säsongen så ser allt ut att stämma framåt. Det ska även tilläggas att mittfältaren Pjanic som är lagets bästa målskytt tillsammans med Salah har gjort 4 mål och 4 assist på 7 Serie A matcher. Pjanic besitter även kanske Europas giftigaste frisparksfot.

Det defensiva spelet är helt klart Romas akilleshäl. Skadan på Castan har gjort att Garcia har mönstrat flera olika backuppsättningar under säsongen. Han har exempelvis använt spelare som Florenzi och De Rossi som backar trots att det är spelare som hör hemma på mittfältet. Senaste matchen mot Leverkusen hade han Digne och Torosidis som ytterbackar och det är två backar som har fina offensiva kvaliteter men desto färre defensiva, inte minst greken som knappt vet hur man försvarar sig. Nyförvärvet Rudiger som kom i somras från Stuttgart har än så länge inte varit någon större succé heller.


Jag har hittat spelet över 2.5 mål på bet365 till 1.90. Tycker det är ett väldigt generöst odds. Det är två lag som besitter en väldigt fin och bred offensiv samtidigt som Romas försvar har varit väldigt skakigt.

En annan faktor som jag även tycker spelar in är att matchen spelas i Florens. Italienska lag har stor respekt för Romas snabba spelare och har en tendens att backa hem och spela väldigt defensivt på Stadio Olimpico för att inte Roma ska kunna kontra med speeden där fram. Nu spelas matchen i Florens och hemmalaget kommer att gå för 3 poäng vilket kommer att öppna upp för mycket målchanser.
Inte nog med det. Hör och häpna, Romas 7 senaste matcher har gått över 2.5 mål och Fiorentinas senaste 5 matcher har gått över 2.5 mål. Mycket som talar för att det kan bli en del mål.

Matchen visas på Viaplay 18:00 på söndag och jag spelar över 2.5 mål till 1.90. Vad spelar ni?

/3quartistan

This is the stats tab
This is the post tip