Snacka om ångestmatch för BP. Dom måste vinna mot GAIS annars är det förmodligen game over. För Gaisarna räcker en poäng för att säkra superettankontraktet. Med tanke på lagens senaste matcher är det ju klar fördel för göteborgarna mentalt här.

Senaste möte
2015-05-01 GAIS - BP 2-1

Superettan
12. GAIS 28 9 5 14 33-41 -8 32
15. BP 28 5 8 15 29-42 -13 23

BP hemma
14 4 5 5 14-16 -2 17

Formen
F, F, O, V, F

Senaste match
AFC United - BP 3-1

GAIS borta
14 4 0 10 11-24 -13 12

Formen
V, F, F, O, F

Senaste match
GAIS - Syrianska 3-0

Vi måste börja med att snacka om förra omgången. Eftermiddagens hemmalag, Brommapojkarna, ledde alltså borta mot AFC United och såg ut att kunna ta en blytung trepoängare i botten. Men icke. Vi har sett det förr och vi såg det igen. BP:s unga lag kollapsade på nytt och AFC kunde vända till 3-1 efter flera svaga försvarsinsatser. Innan dess torsk hemma mot Assyriska 2-3 och 1-1 borta mot Degerfors. Dagsformen är inte världsbäst och förra omgångens fiasko gör att de med två omgångar kvar måste gå rent för att ha en chans - och det är inte säkert att det ens räcker. GAIS och andra sidan plockade fram en trea när det som mest behövdes. Mot ett Syrianska som inte har något att spela för, fick man en del hjälp på traven med väldigt tveksamma försvarsinsatser på första och sista målet...
Oavsett vad, skönt för den nya tränarkonstellationen att vinna och skönt med tanke på övriga resultat som gick deras väg. Tre poäng i dag och kontraktet är säkrat. En poäng inte fy skam heller då det kan vara klart även då.

Trupperna

BP

Målvakter: Marcus Rydeberg, Viktor Göranzon

Försvarare: Carl Starfelt, Fredric Jonson, Fredrik Stoor, Jakob Une Larsson, Niclas Vemmelund

Mittfältare/Anfallare: Christian Kouakou, Daniel Stensson, Gabriel Özkan, Gustav Sandberg-Magnusson, Isak Nylén, Jacob Ortmark, Martin Mutumba, Nikola Grubjesic, Serge-Junior Martinsson Ngouali, Stefano Vecchia, Pontus Åsbrink.

Svagt på målvaksposten här ovan.

GAIS

Tommi Vaiho, Magnus Berglöf, Stefan Djurovic, Calle Svensson, Sebastian Starke Hedlund, Björn Andersson, Malkolm Moenza, Sandeep Mankoo, Yussif Chibsah, Reuben Ayarna, Arnar Bragi Bergsson, Adam Eriksson, Johan Lundgren, Alieu Bajaha, Patrik Ingelsten, Kieron Cadogan, Pule Maraisane, Linus Tornblad samt Wagsley.

Makrillarna får klara sig utan Ekunde och Luther Sing.

SPELTIPS
Jag tror att tåget gick för BP sist när man tappade 1-0 till 1-3 mot AFC. GAIS fick tre poäng som gör att de sitter i en gyllene sits här. Två matcher på sig att säkra och ett kryss räcker med största sannolikhet här. Bör ge en trygghet som unga BP inte har, då de alla gånger måste ta sex poäng sista två omgångarna. Tippar att BP får ta nya tag i division 1 och därför X2 på dagens match till 1,83 hos bet365 (3/5 units).

Vad spelar ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip