Speltips

Speltips IFK Norrköping - Halmstad

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-10-25 17:30 Spela här

Speltips IFK Norrköping - Halmstad
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.77 Speltips: IFK -2 asian
2015-10-25 17:30 IFK Norrköping - Halmstad IFK -2 asian 1.77 Polsater

IFK Norrköping -2 spelas i den här matchen. Pengarna tillbaka vid tvåmålsseger, vinst vid seger med mer än ett mål.

Oj, vad jag funderat på den här matchen. Halmstad åkte som bekant ut efter förra helgens resultat mot AIK, vilket gjorde att oddsen på IFK Norrköping dök. Det är inte ofta man kan spela en +2,5-lina i allsvenskan. För det är trots allt allsvenskan vi pratar om här, det är inte Barcelona hemma mot valfritt lag på nedre halvan i La Liga. Och visst, HBK har åkt ut redan. Men svenska lag brukar inte direkt lägga sig ner och dö, förlora betydelselösa matcher med 7-0 bara för att de skiter totalt i hur det går. Dessutom har HBK sett ok ut i de senaste tre matcherna (kryss mot IFK Gbg och MFF, osannolikt knapp förlust mot AIK senast). Halmstad har ett ansvar gentemot resten av lagen att verkligen försöka att ge allt man har i de 180 minuter som återstår av serien.

Men ändå.

Alla argument talar för att Norrköping ska vinna det här. Klart. Kujovic tillbaka, man jagar guldet, är det klart bättre laget och Halmstad är totalt avsågade. Dessutom finns det en målskillnadsaspekt att ta hänsyn till också, ju fler plusmål desto bättre utgångsläge i sista matchen.


Tabellen:
1. Norrköping 28 18 6 4 55:32 60
15. Halmstad 28 3 9 16 18:40 18


HBK som sagt totalt avsågade, inget alls att spela för. Norrköping har däremot allt att spela för. Seger här och man har guldet i egna händer inför sista matchen. +23 i målskillnad jämfört med AIK som har +21. Så här är det bara seger som gäller, gärna med mer än ett mål.

Bra skadeläge för hemmalaget. Samtliga spelare är tillgängliga. Skyttekungen Kujovic är tillbaka från avstängning, Bärkroth är med i truppen. Förra årets succéspelare Kamara gjorde två baljor senast och såg också het ut. Lär få speltid här.

HBK har Jesper Westerberg (28/0) avstängd. Ändå en rutinerad pjäs som spelat samtliga matcher i år, något plus är det inte för en rätt svag trupp.

Återstår att se hur Halmstad reagerar på beskedet att de spelar i Superettan nästa år. Kanske frigörs kunskaper till följd av minskad press, eller så faller laget ihop. Det vi vet är att laget varit bedrövliga på bortaplan i år (0-6-8) och att man knappt gör några mål. Har en trupp som trivs dåligt på konstgräs.

I förra omgången gick jag emot IFK Norrköping (bortaförlust mot Elfsborg). Tycker ändå de gjorde det okej. Det ska inte glömmas att Elfsborg borta är en av de svåraste matcherna i svensk fotboll. En hel del missflyt för Peking som bland annat missade straff. Spelmässigt en okej match. Nu är man dessutom fullt lag och tillbaka hemma inför ett fullsatt Parken.

Som jag nämnt ovan är målskillnaden viktig. Får man bara hål på HBK tror jag man kommer fortsätta ösa på framåt. Det enda jag tycker talar emot en klar hemmaseger här är om Janne Anderssons mannar får total guldfrossa.

Den senaste tidens positiva HBK-resultat är till stor del en följd av ett väldigt defensivt spelsystem, där man ställt upp med endast en forward. Frågan är om man håller fast vid det och frågan är om man får lika bra betalt på en snabb konstgräsmatta som man får på en tung höstgräsplan.

Nej, jag tror vi har en klar hemmaseger att vänta. Får man bara hål på HBK tror jag det kommer rulla på. Hemmalaget har dessutom hungriga alternativ på bänken, så det lär bli tryck i 90 plus tillägg.

3/4-0/1?

@nokkan21

Polsater - 24 Oktober, 2015, 20:56

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Luvan14 - 2015-10-25 13:11:03

Om det inte varit för tidsbrist hade jag tänkt roa mig med att ta fram statistik från senaste årens resultat och hur guldstridande lag tappat poäng i parti och minut när det dragit ihop sig på slutet. Det är häpnadsväckande siffror kan jag lova och garanterat en mjölkkossa för spelbolagen.

Sågar inget spel iom detta men tycker en generell försiktighet är på sin plats, framförallt till de extremt slashade och onormala oddsen som erbjuds.

Hoppas och tror också på peking idag, precis slängt in några polletter på guld, då dom möter Malmö med fokus på annat i sista omgången och trots allt ska ha mkt bra vinstachans idag.