Speltips

Speltips AIK vs IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-10-26 19:00 Spela här

Speltips AIK vs IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.60 m.fl Speltips: AIK, m.fl.
2015-10-26 19:00 AIK vs IFK Göteborg AIK, m.fl. 2.60 m.fl Polsater

Stormatch i allsvenskan. AIK vs IFK Göteborg inför drygt 40 000 på Friends. Här är lite olika spel jag tycker är intressanta.

Goitom gör mål och AIK vinner @ 4.95 hos Betsson .
AIK:s anfallsess har inte gjort så många mål på slutet. Småsjuk senast och kom dessutom från landslagsspel. Rutinerad och trivs i stormatcher som dessa.

Dickson Etuhu att få gult kort @ 2.20 hos Nordicbet .
Snackat om den här matchen ett tag nu. Hade en rejäl dust med Sebastian Eriksson i vårmötet. Eriksson väntas starta för Blåvitt. Lär bli en rejäl kamp på mitten med Etuhu mot Eriksson/Gustav Svensson. Inte rädd för att smälla på och om jag räknar rätt riskerar han icke avstängning vid gult kort heller. Matchen döms av Ekberg från Lund, som snittar 3,1 gula per match. Med så här mycket på spel kommer adrenalinet pumpa hos spelarna, risken att ovårdade Etuhu drar på sig ett kort känns överhängande. Fanns till högre odds tidigare hos UB, men de verkar ha tagit bort marknaden.

Flest mål i andra halvlek @ 2.0 hos bet365 .
Allt på spel. Mycket folk på plats. Räknar med en inledning med mycket kamp och ställningskrig. Förr eller senare måste det dock öppna upp sig, eftersom kryss är ett dåligt resultat för båda lagen. Kan bli lite hawaii på slutet.


Huvudspelet på matchen blir ändå: AIK att vinna. Finns till 2.60 hos NB.

Nisse Johansson är avstängd, vilket är ett klart avbräck. Han ser inte mycket ut för världen, men faktum är att han är ruskigt stabil. Ofori har en småskada och är ett frågetecken. Jätteplus om han kan spela.

Truppen:
Uttagna spelare: 3 Per Karlsson, 7 Fredrik Brustad, 8 Johan Blomberg, 9 Marko Nikolic, 10 Henok Goitom, 12 Haukur Hauksson, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 16 Alessandro Pereira, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 20 Dickson Etuhu, 23 Mohamed Bangura, 24 Stefan Ishizaki, 26 Jos Hooiveld, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 31 Christos Gravius, 35 Patrik Carlgren (mv).

IFK saknar Rogne sedan tidigare. I övrigt inga direkta avbräck. Bjärsmyr och Rieks har haft småskavanker, men båda lär spela. Truppen:

John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Tom Pettersson, Billy Nordström, Haitam Aleesami, Sören Rieks, Martin Smedberg–Dalence, Jakob Ankersen, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Gustav Svensson, Mikael Boman, Gustav Engvall, Riku Riski, Victor Sköld

Antar att folk har en rätt bra koll på tabelläget:


1. Norrköping 29 19 6 4 58:33 63

2. AIK 28 18 6 4 52:31 60

3. Göteborg 28 17 8 3 48:19 59


Det här tabellutseendet gör att krysset borde vara rätt dött i den här matchen. Ett oavgjort resultat gör att de här båda, i stort sett, spelar bort sina guldchanser. Klart att det kan bli kryss, men det vore bedrövligt uselt om det blev det.

AIK har alltså fördel av hemmaplan, där man har följande tabellrad:
1. AIK 14 13 1 0 35:14 40

Bara att lyfta på hatten. Kört över många av lagen dessutom. Öst in mål.

IFK har följande tabellrad borta:
2. Göteborg 14 7 5 2 20:13 26

Seriens näst bästa bortalag mot det allra bästa hemmalaget alltså.


Som jag nämnde ovan har AIK ett par avbräck till den här matchen, jag räknar med att Ofori inte kommer till spel. Men det går inte att blunda för den fina statistik laget har på hemmaplan. Dessutom spelat väldigt bra på Friends, där man är ett annat lag än på bortaplan. Kommer in i den här matchen med en oerhörd energi efter den osannolika avslutningen borta mot HBK senast. Vunnit 11 av de senaste 12 matcherna i allsvenskan, vilket är ruskigt starkt. Erkänt bra höstlag, bevisat det återigen.

IFK gör också en bra säsong och kommer sälja sig dyrt här. Men känslan är att laget tappat lite av sin form de hade tidigare. Kryssat tre av de fyra senaste matcherna och kommer in i den här matchen med ett oerhört jobbigt poängtapp mot Djurgården. Gjorde ingen bra match då, men vände till 2-1 i andra halvlek. I slutet kvitterade dock DIF på en straff IFK:arna tyckte var billig. Irritation över det såklart. Haft serieledningen en stor del av säsongen, men nu verkar guldet vara en bit bort. Lite annorlunda jämfört med AIK när det gäller den delen. Tycker det var länge sedan IFK gjorde en riktigt bra match. Lite tur mot Helsingborg och Bajen, skapade väldigt lite mot Elfsborg borta där man kvitterade på tilläggstid, lite flax hemma mot Giffarna där man mycket väl kunde ha tappat poäng, usel match mot Halmstad och rätt svagt även borta mot DIF.

Det här är två jämna lag, men jag tycker IFK:s offensiv känns sämre än AIK:s dito. Finns ingen riktigt vass Blåvittforward enligt mig. Defensivt är IFK lite bättre, men samtidigt blev Hjalmar Jonsson lite avslöjad senast borta mot DIF. Han är inte alls av samma kaliber som skadade Rogne. Släppt in sex mål på 4 matcher, vilket är mycket för deras del.

Sammantaget tycker jag AIK-seger känns trolig på förhand. Hemmaplansfördel, vassare offensiv och, enligt mig, en bättre form. Många räknade nog in IFK som segrare i somras när de ledde tabellen - nu har de plötsligt lite mer att förlora känns det som.

@nokkan21Polsater - 25 Oktober, 2015, 20:48

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
mr_england - 2015-10-26 12:41:09

Håller med om att olika spel på AIK är intressanta. Delar dock inte infon om att ett kryss är så bedrövligt. Båda lagen kan fortfarande vinna guld om det blir kryss här om Norrköping förlorar mot Malmö i sista omgången. Ingen enorm skillnad för AIK, att Norrköping måste förlora mot MFF i stället för att nå kryss i praktiken. Det är såklart sämre för Göteborg som då fortfarande är trea men de andra lagen har bortamatcher i sista omgången.

Nu tror jag ju inte på det här själv då jag rekade Norrköping att vinna guld till 2.75 igår. Delar dock inte bara åsikten att krysset är dött och att de då spelat bort sina guldchanser och att det är bedrövligt uselt. Båda de här lagom kommer ligga bakom Norrköping ändå hur det än går här, om nu inte AIK vinner med fem mål eller fler vilket inte är troligt, så ett kryss är ingen katastrof. Särskilt inte för AIK. Sett till förutsättningarna.

Oavsett en fantastiskt spännande match!