Tjena!
Här kommer en sen rek, matchstart kl 19.00!
Förhoppningsvist följer jag upp med en tredje rak rek här på hemsidan. Ni som följde matchen mellan Drott och Ricoh och läste min rek, kanske såg skillnaderna. Ikväll kommer det vara MEGASTOR skillnad mellan nykomlingen Aranäs och maskinen Kristianstad.

Aranäs: Laget från Kungsbacka är helt enkelt inte för bra för Elitserien. Förra året tog man sig till kvalserien i sista omgången, för att sedan suveränt ta sig till Elitserien. En Askunge-saga? Till det, tappade man en av sina bästa spelare, tränaren Jerry Hallbäcks son, Anton som numera spelar i Ystad IF. Man står på en seger på 7 matcher och har egentligen kanske spelat bäst på hemmaplan.
Hemma har man även tagit sin enda seger, 39-28 mot Drott. (Ingen merit). Men man har även förlorat med uddamålet mot Lugi. En minnesvärda förlust har varit mot Ystad IF - 23-29.

Kristianstad - Ja, vad kan man säga om detta lag? För tillfället är man på så många nivåer bättre än alla andra lagen i Elitserien. Så sent som i söndags slog man en av de fyra förväntande topplagen Alingsås med hela 34-26. Här luftade man en hel del och till exempel startade man med en helt ny startsexa jämfört med bragden mot RL i torsdags. Alingsås målvakt spelade bra, men man gör ändå 34 mål mot en toppkonkurrent, samtidigt som man lät alla spela. DET säger en hel del var Kristianstad står idag.

Matchen då,
Kristianstad reser till Ungern om ett par dagar, där man möter Pick Szeged. Denna matchen kommer vara viktig för Kristianstad, eftersom laget just nu parkerar över Kristianstad i tabellen. Tror Kristianstad-lägret tror starkt på att kunna gå vidare från gruppen, och då är denna matchen på lördag av stor vikt. Hemma visar man att man kan spela en handboll av yttersta klass, borta har man varit med i stora delar av matchen som t ex Barcelona. PS, håller jag inte i samma klass som Barca och därför tror jag Kristianstad går för seger där.
Ikväll, tror jag därför på att man kommer lufta truppen rejält, mer än vad man gjorde mot Alingsås. Tror t ex inte att Cederholm och Jamali kommer spela så mycket, eftersom Kristianstad SKA och lär vinna denna matchen. Istället får vi nog se en hel del av bl a Hanisch och Lagergren. Kanske till och med Marcus Dahlin, som spelade med Kristianstads U-lag i söndags. Dessa herrar är absolut inga dåliga ersättare utan kommer säkert ha lekstuga mot Aranäs.
Målvakterna i Kristianstad håller båda en jämn nivå. Tror att Simic lirar mot Pick vilket gör att Leo Larsson troligtvist startar mot Aranäs ikväll. En kanske, lika bra målvakt som Simic som kommer trivas mot Aranäs skyttar.

I Aranäs handlar det väldigt mycket om Jesper Gustafssons skytte, Pontus Mellegård och rutinerade Tommy Atterhäll på V6. Tyvärr, tror jag inte att dessa kan stå emot Kristianstad ikväll.

Jag kommer att lira Kristianstad vinst. Handikapp -7.5, alltså ska Kristianstad vinna med mer än 8 bollar. FULLT överkomligt!

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip