Speltips Indiana-Memphis

Sport: Basket
Spelstopp: 2015-10-30 00:00
Land: USA
Liga: NBA
Odds: 1.85
Tips: Mem -2,5
Dagens spel blir Memphis Grizzlies -2,5 i bortamatchen mot Indiana Pacers. Oddset är 1.85 på Betsafe.

Båda lagen inledde säsongen i går (natten till i dag alltså). Båda fick se sig slagna i premiären. Indiana förlorade borta mot Toronto Raptors med 106-99. Indiana ledde inledningsvis men tappade sedan allt. De visade upp ganska dåligt försvarsspel i andra halvan av matchen. Grizzlies var en besvikelse i hemmamatchen mot Cleveland Cavaliers. Cleveland är förvisso ett topplag som kommer att utmana om titeln, men här borde Grizzlies ha gjort det bättre. De förlorade med hela 106-76. Grizzlies har betydligt mer att ge än vad de visade upp mot Cleveland.

När det kommer till matchförberedelserna kan man inte peka på att något lag ska ha en klar fördel. Båda lagen spelar utan någon direkt vila. Båda lagen har fått resa till matchen. Indiana har inte täckt sin lina i någon av de fem senaste matcherna då de har spelat utan vila mellan matcherna. Den statistiken är dock hämtad från fjolårssäsongen, så ta den med en nypa salt. Det är ju en ny säsong nu.

Känslan är att årets Indiana är sämre rustat för att ta sig an ett lag som Memphis, som ju har rejäla styrkor på position fyra och fem. Både Roy Hibbert och David West har ju som bekant lämnat Indiana. Nu ser de svagare ut inside. Det kan ett revanschsuget Memphis utnyttja. Indiana lär vilja dra upp tempot, men jag tror att Memphis får som de vill. Memphis har den klart högsta högstanivån av de här två lagen. De har dessutom haft ganska lätt för Indiana den senaste tiden. I de 14 senaste matcherna är det Memphis som har täckt linan i 11 av fallen.

Här ger jag Memphis, som har det bättre laget, större chans att studsa tillbaka efter den misslyckade premiären. De har ett stabilt lagbygge som bör kunna hitta tillbaka till sina grunder här. Indiana känns mindre färdigt och de ska ha problem med Memphis alla dagar i veckan. Det är viktigt för Memphis att vinna och visa att de ska vara med i toppen av West. Memphis har sparkapital i guraden Mike Conley som inte fick det att stämma i går mot Cleveland. Kan han komma igång så ska Memphis vara ett bättre lag offensivt också.

Jag tror att Memphis vinner den här matchen med ungefär fem poäng.

Spelar alltså Memphis Grizzlies -2,5 i bortamatchen mot Indiana Pacers.
Odds: 1.85 på Betsafe.
Units: 2/5.
Spela på Indiana-Memphis hos Betsafe
Spela nu
NBA - 29 Oktober 2015 - 17:54
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
DGG - 2015-10-29 23:14

Sant, fast Randolph är bra mot många lag. Tittar man på rebounds från förra säsongen (Utan PG) så landade Hibbert o West på 6.8 respektive 7.1 per game.
Potentialen hos Miles o Mahinmi finns där, det är inga små killar. Tror du dock att matchen avgörs "in the paint" ? Gasol o ZR är bra under korgen men PG var inte dålig innan skadan och sist hade han 12 totalt. Hill sköt suveränt också.. Nä, ja chansar på 2.30. Mycket möjligt att matchen avgörs under korgen, men såg för mycket potential av PG innan och tror starkt på laget nu med honom.

NBA - 2015-10-29 23:03

DGG
Absolut. PG är en joker. Men han kommer få lägga en hel del energi på försvarsspelet här om han ska spela fyra och försvara mot Z-Bo. Tror att Indiana får svårt att spela förvar mot Memphis bigs. Hibbert kunde åtminstone försvara korgen.

DGG - 2015-10-29 22:01

Viktigt att påpeka som du skriver, det är en NY säsong. Grizzlies förlorar stort mot ett Clevland som lirade back2back. Med en LJ som inte slet sllt för mycket, nja...
Paul George är en JÄVLA joker för Pacers, hade han inte varit skadad förra säsongen hade Indiana gått till playoffs.
tror inte man ska dra för mkt växlar av West o Hibbert. West stabil spelare, men Hibber "tappade" laget inte, mer att man gjorde sig av honom.
Spännande trio med rutinerade Hill, Elis och PG. Tror starkt på Pacers...

Mr Orange - 2015-10-29 21:41

Ändå imponerande att Cavs slog dom med 30 p och stog i odds 2.75

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: