Hej

Föregående match slutade med vinst för Royals med 7-1 och reken på över 7.0 gick då in precis. Royals leder nu med 2-0 i matcher i det här årets World Series.

Dags för match 3 som börjar ni inatt, natten mot lördag, kl 01.00.

Startande för match 3 är för Mets del Noah Syndergaard, aka Thor. Han har gjort en bra säsong + slutspel, och är även han, såklart, en del i varför Mets har tagit sig till World Series. En ung bra pitcher helt enkelt. Under säsong har han kastat 150 innings och gett upp 126 hits. ERA under säsong 3.24. Slutspel 2.77. I slutspelet har 1 av 3 matcher gått över 3.5 för motståndarlaget.

Syndergaard har inte mött någon i Royals förut. Det som slog mig när jag tittade på statistiken, är hur nära vissa siffror, för Syndergaard, ligger de föregående matchernas startande pitchers för Mets. Strikeouts/9 innings: Syndergaard: 9,96. deGrom: 9,66, Harvey: 8,94. Hits/9 innings, Syndergaard: 7,56, deGrom: 7,02, Harvey: 7,42. Syndergaard är även han en pitcher med höghastighetskast.

Av de 15 senaste matcherna Royals har spelat har de gått över 3.5 12 gånger eller 86,6%. I de 15 senaste matcherna Mets spelat har motståndet gått över 3.5 4ggr eller 26,6%. De senaste 2 matcherna mot Royals som bekant.

Tanken för min del angående denna match är som följer, Royals kommer få hits, till slut, och får de hits så kommer de göra poäng till slut. Kunde Royals göra tillräckligt med runs mot deGrom och Harvey, som har liknande siffror som de jag tittat på som med Syndergaard så bör det kunna bli ett liknande resultat. Mets kanske känner sig lite mer bekväma på hemmaplan och kan göra några fler än 1 som i senaste matchen. Respektive pitchers run support/9 innings i år är: Ventura 5.51 och Syndergaard 4,92.

Där är statistiken, oron är att nu är det NL-regler när Mets har hemmaplan, så de båda lagens pitchers kommer också att vara slagmän i rotationen. Pitchers som slår bra är rätt sällsynta. Mets statistik mot motståndarna, jag tror och hoppas däremot att Royals kan lösa 3.5 runs. Men det gäller att de inte blir bekväma på bortaplan för att de kan ”avsluta” på hemmaplan i senare matcher.

Jag spelar Royals över 3.5 till 2.05 med 4/10.

Rygga på egen risk :)

This is the stats tab
This is the post tip