Att möta Southampton på St Marys är inte lätt för något lag. Speciellt inte för en nykomling helt ur slag. Bournemouth har en form som inte ens en mor kan älska och jag har svårt att se dem undvika torsk här.

Premier League
10. Southampton 10 3 5 2 16 13 3 14
17. Bournemouth 10 2 2 6 12 22 -10 8

Southampton hemma
5 2 1 2 10 9 7

Formen
V, O, O, V, V

Senaste match
Southampton - Aston Villa 2-1 (Ligacupen)

Bournemouth borta
5 1 0 4 7 14 3

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
Liverpool - Bournemouth 1-0 (Ligacupen)

Följde Bournemouths resa nära förra säsongen då jag gillar Championship. Och där tog man ligan med storm. Inga jämförelser i övrigt men liknar lite Hammarbys sista säsong i Superettan. En offensiv spelidé som inte gick att försvara sig emot. Men nu när försvaren är bra mycket bättre tycker jag nykomlingen blivit alldeles för lättläst. Ritchie i all ära, men klubben hade behövt förstärka mer än man gjorde för att klara kontraktet - tror jag. Formen på slutet talar ju för en svettig säsong i botten också.
Två raka 1-5-förluster mot City och Spurs och inte en seger sedan 2-0 hemma mot ett annat bottengäng, Sunderland, med 2-0. Nja, det här blir tufft mot ett kvickt Southampton som roterade men ändå vann i ligacupen mot Aston Villa 2-1. Sex matcher utan förlust varav fyra segrar - the Saints är ett stabilt gäng och nästan alltid bra på hemmaplan. Tycker både form och spelarmaterial talar för hemmaseger här.

Preliminära startelvor (The Guardian)

Southampton (4-2-3-1) Stekelenburg - Soares, Van Dijk, Fonte, Bertrand - Clasie, Wanyama - Tadic, Davis, Mane - Pellé

Saknar: Long, Rodriguez, Forster, Gardos

Bournemouth (4-5-1) Boruc - Smith, Francis, Distin, Daniels - Ritchie, Surman, Arter, Pugh - King - Murray

Saknar: Elphick, Gradel, Wilson, Mings och målvakt Boruc är tveksam

SPELTIPS
Bournemouth har släppt in 10 mål på sina två senaste matcher i ligan. Känns sådär. Southampton i fortsatt bra form. Spelar hemmaseger -1 asian till trevliga 2,03 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip