Speltips

Speltips Bengals vs Steelers

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2015-11-01 19:00 Spela här

Speltips Bengals vs Steelers
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1,95 Speltips: Steelers -1
2015-11-01 19:00 Bengals vs Steelers Steelers -1 1,95 RoloMartins

Pittsburgh Steelers (4-3) tar sig an obesegrade Cincinnati Bengals (6-0) i en förväntad holmgång som i praktiken kan gå hursomhelst. Kanske den svåraste matchen att analysera i afton. Kanske också den mest sevärda utöver Jets vs Raiders och Packers vs Broncos.

Jag kommer spela Steelers -1 och den största anledningen till det är att Pittsburgh Steelers för första gången sedan december 2014 dvs förra säsongen, har "Killer Bs" intakt. Deras fyra superstjärnor i den offensiva linan spelandes TILLSAMMANS!

Vi pratar om Ben Roethlisberger, Antonio Brown, Le'Veon Bell och Martavis Bryant. Nu tillsammans igen i en laguppställning. På hemmaplan. Heinz Field. Tittar vi tillbaka på fjolåret i december, då hade Steelers 8-2 och laget snittade ca 30 poäng per match, vilket är sjukt vasst. Sedan har skador och avstängningar krånglat till det för Steelers, MEN nu - together at last. Det är nyheter som alla Steelers-fans bara måste älska. Så även jag som tipster...

Cincinnati Bengals måste man vara imponerad över hittills. Coach Marvin Lewis har haft ansvaret sedan 2003, vilket är en lång period som ansvarig för en klubb. Lewis är väldigt omtyckt; en spelares coach. Han har dock haft det bekymmersamt med att vinna en playoff-match med sitt kära Cincy. I år verkar varje viktig positionsspelare i laget lyft sig ytterligare en nivå och det jag gillat är att QB Andy Dalton spelar med ett stort självförtroende. Dessutom har laget spelat ALLA fyra quarters hela vägen in (vändningen mot Seahawks var enorm). Till dagens match får även Cincinnati tillbaka en kvalitetsspelare i form av Burfict. En jämn fajt att vänta.

Jag har dock en förkärlek för Steelers offensiva lina i denna match-up och väljer spela Steelers -1 till oddset 1,95 hos bet365 .com.

Storylines för Steelers-vinst:

1. Le'Veon Bell - running back i Steelers - är tillsammans med Roethlisberger nyckeln i denna fajt. Bell mötte Bengals defense två gånger under 2014 och genererade 335 yards, 3 TD's på 46 försök. Nu när den offensiva linan är intakt kommer Bell vara förgrundsfigur till ett väl avvägt balanserat spelsystem. MEN det börjar med springspelet. Tittar vi hur Bengals står sig statistikmässigt mot springspel besitter de 16:e platsen i NFL i nuläget. Bengals lär få det svettigt mot Bell i afton.

2. Ben Roethlisberger - quarterback - är äntligen tillbaka efter sin skada. Det har ryktats om en "hungrig" Big Ben under de senaste 10 dagarna, då han kunnat träna fullt ut. Roethlisberger är en klassisk QB. Springer bara om han måste och är beroende av en briljant passing pocket. Big Ben's egenskaper som QB är magnifika. Grym arm, snabb release, vågar kasta djupa, långa pass och han litar på sina receivers - en riktig "bomber".

3. Game management. Ben Roethlisberger är en mästare på att kontrollera en match. Tillsammans med Bell kan Big Ben balansera sina offensiva val, vilket gör att Bengals defense kommer få det tufft. Variera spel, skifta korta och långa bollar med springspel kommer ge Bengals defense och secondary gråa hår.

4. Steelers defense. Som jag nämnde initialt har Bengals offensiv lyfts sig minst en nivå i år. Wide receivers som Green, Sanu, Jones och TE Eifert har "växt" ytterligare och gett Dalton ett superbt stöd i sin roll. Steelers defense får inte ramla ihop i denna fajt, då kan det bli prekärt. Jag tror på en jämn match och den bygger på att defense tar sitt ansvar och försöker blitza Dalton ofta.

Vi har en grym match att se framemot och det kommer blir jämnt. Jag tror dock att Steelers fenomenala offensiva lina som äntligen är intakt igen efter strax 1 års bortavaro kommer skapa oreda och det är inte enkelt att vinna på Heinz Field. Ha det i åtanke.

/RoloMartins

RoloMartins - 01 November, 2015, 17:24

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!