Det här underlaget är inget som passar Ivo Karlovic. Det går helt enkelt för långsamt. Han har förlorat i första omgången i ATP Paris i 2 av 2 framträdanden och det är egentligen inte så konstigt.

För det första är han ofta sliten så här sent på säsongen. Det är egentligen helt sjukt att han kommer tillbaka från set ´n break mot Wawrinka i Basel. Det gör han förmodligen inte en gång på hundra. Hur som helst, Basel passar Karlovic mycket bättre än Paris.

Det är absolut inte omöjligt att han får en reaktion på framgången i Basel. Det fick han nämligen förra året…och året innan det.

Dessutom så hänger Roger-Vasselin ofta med storservarna. Han har:

1-0 mot Isner
1-0 mot Kenny De Schepper
1-2 mot Raonic
1-2 mot Karlovic.

Vanligvis är inte Edouard särskilt bra i Paris heller, men nu har han gjort ett riktigt fint kval med vinster över normalt starka inomhusspelare som Struff och Stakhovsky. Men det är uppenbart att den här banan inte passar aggressiva spelare på samma sätt som man kan tro.

Sen har vi ju hemmaplansfördelen. Fransmännen höjer sig alltid på hemmaplan och nu är ju faktiskt Roger-Vasselin i poängbehov för att kunna bli direktkvalificerad till Australian Open. Han behöver nog en åttondelsfinal här i Paris och kanske någon turneringsvinst på Challengertouren i november. Kanske inte särskilt troligt, men åtminstone något att sträva efter.

Tror att fransmannen har goda skrällchanser till 2,85 hos Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip